Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 20 2020

Θεσμικός από το «πάνω ράφι» στην Profile και 4 στοιχεία για Audiovisual

Θεσμικός από το «πάνω ράφι» στην Profile και 4 στοιχεία για Audiovisual

PRΟFILE: Μαθαίνουμε πως μεταξύ των ξένων θεσμικών χαρτοφυλακίων που έχουν πάρει θέση στην Profile συμπεριλαμβάνεται και η Pictet.

Και για όσους τυχαίνει να μην τη γνωρίζουν, η Pictet είναι πολυεθνική ιδιωτική τράπεζα και εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας. Προσφέρει κυρίως υπηρεσίες διαχείρισης περιουσίας, asset management, εξυπηρετώντας ιδιώτες πελάτες και ιδρύματα.

Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία ετήσια έκθεσή του, ο συγκεκριμένος όμιλος διαθέτει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους 496 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων και κατατάσσεται στα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς αγοράς!

ΥΓ: Να σημειωθεί πως η πρόσφατη διάθεση των ιδίων μετοχών της Prοfile έγινε προς 4 ευρώ ανά μετοχή, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η απόφαση για έκτακτη διανομή 0,045 ευρώ ανά τίτλο, πέραν της όποιας ενδεχόμενης χρηματικής διανομής ψηφιστεί στη φετινή τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας.

 

AVE: Μερικές σημαντικές επισημάνσεις που προκύπτουν από το ενημερωτικό δελτίο της Audiovisual (AVE, όπως θα μετονομαστεί), αλλά και από πρόσφατα δημοσιεύματα του Euro2day.gr είναι:

Πρώτον, το ποσό της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (8 εκατ. ευρώ) έχει ήδη προκαταβληθεί στα ταμεία της εισηγμένης από τους βασικούς μετόχους, οπότε κίνδυνος μη κάλυψης της ΑΜΚ δεν τίθεται (πάντως η τρέχουσα αποτίμηση του τίτλου στο ΧΑ δεν υπολείπεται σημαντικά από την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, με ό,τι αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να σημάνει για τη συμμετοχή των επενδυτών μειοψηφίας στην έκδοση).

Δεύτερον, το ζήτημα του αρνητικού κεφαλαίου κίνησης θα αντιμετωπιστεί με ρύθμιση δανείων ύψους 19,4 εκατ. ευρώ έως τα μέσα Ιουνίου και από τη λειτουργική δραστηριότητα της εισηγμένης.

Τρίτον, οι μετοχές της εταιρείας μετά την ΑΜΚ θα αυξηθούν στα 129.514.137 (ελεύθερη διασπορά στο 7,84%) και μετά τη μελλοντική (υποχρεωτική) μετατροπή των προνομιούχων τίτλων σε κοινούς στα 159.293.943. Άρα, με βάση την τρέχουσα τιμή στο 0,27 ευρώ, προκύπτει μια αποτίμηση για την εισηγμένη ύψους 43 εκατ. ευρώ.

Τέταρτον, η εταιρεία προσδοκώντας μεγάλη αύξηση των οικονομικών της επιδόσεων κατά την επόμενη πενταετία (βλέπε τι ειπώθηκε σε σχετική συνέντευξη τύπου) λόγω και της εξαγοράς της Kristelcom, θα ξεκινήσει επαφές με θεσμικά χαρτοφυλάκια προκειμένου να διατεθούν σ’ αυτά μετοχές και να διευρυνθεί το free float του τίτλου.

Σε κάθε περίπτωση, βλέπουμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v