Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 21 2020

Σφηνάκια για ΑΝΕΚ, Lamda και Alpha Bank

Σφηνάκια για ΑΝΕΚ, Lamda και Alpha Bank

ΑΝΕΚ: Ποσοστό υψηλότερο του 33,4% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΝΕΚ ελέγχουν πλέον οι πιστωτές της, μετά τη μερική μετατροπή του ΜΟΔ. Πάρα ταύτα, δεν προκύπτει υποχρέωση δημόσιας προσφοράς καθώς δεν ενεργούν, όπως διευκρινίζουν, από κοινού και συντονισμένα.

Υπάρχει το προηγούμενο της Forthnet.

 

LAMDA  DEVELOPMENT: Η επικείμενη πολεοδομική τακτοποίηση του εμπορικού κέντρου «The Mall», μετά την απόφαση του ΣτΕ, δημιουργεί τις προϋποθέσεις να αξιοποιηθεί το ακίνητο ως εξασφάλιση για αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού 185 εκατ. ευρώ της Lamda Olympia Village. Στόχος να μειωθεί το υψηλό υφιστάμενο spread.

Ο όμιλος βρίσκεται ήδη σε σχετικές συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα.


ALPHA BANK- Elliott: Για τις 9 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών του διαγωνισμού τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων ονομαστικής αξίας 12 δισ. ευρώ της Alpha Βank (project Galaxy). Στην αγορά κυκλοφορεί ότι η Elliott θα διεκδικήσει με αξιώσεις την παραπάνω τιτλοποίηση καθώς αποτελεί θρυαλλίδα για τον επιχειρησιακό της σχεδιασμό. 

H Elliott επιδιώκει να εισάγει την ιταλική θυγατρική της στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου και πριν το κάνει, θέλει ένα deal που να προσθέτει κρίσιμη μάζα. Αν πλειοδοτήσει στη διαγωνιστική διαδικασία της Alpha Bank, θα αποκτήσει και το 80% της Cepal (σ.σ. πωλείται ταυτόχρονα) με υπό διαχείριση δάνεια 27 δισ. 

Υπερδιπλασιάζει, έτσι, τις υπό διαχείριση απαιτήσεις της, ενώ διευρύνει τη γεωγραφική διασπορά καθώς θα έχει παρουσία σε Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v