Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 7 2020

Οι γκρίνιες για το ασφαλιστικό και το ταμείο της Centric

Οι γκρίνιες για το ασφαλιστικό και το ταμείο της Centric

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Μπορεί να πέρασαν μόλις τρεις μήνες από την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για την ανάγκη νέας αλλαγής του, ιδίως τώρα που η οικονομία θα πληγεί από την πανδημία της Covid-19.

Ένας εξ αυτών είναι και ο πρόεδρος της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μιλώντας σε πρόσφατη ασφαλιστική διαδικτυακή εκδήλωση κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει έμφαση στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη μνεία στο ασφαλιστικό, το οποίο -σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα- θα πρέπει να αποκτήσει και το κεφαλαιοποιητικό του σκέλος. Κάτι τέτοιο άλλωστε είχε ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο του 2019 ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, αλλά τελικά παρελήφθη από το νομοσχέδιο του 2020 και ο ίδιος μετακόμισε στο Υπουργείο Μετανάστευσης.

Αποστάσεις βέβαια από το νέο ασφαλιστικό σύστημα είχε πάρει και ο επιχειρηματικός κόσμος, που περίμενε περισσότερα πράγματα, όπως και ο ΙΟΒΕ (ενδεικτικό είναι δημοσίευμα του Euro2day.gr τον περυσινό Νοέμβριο με τίτλο «ΙΟΒΕ: Καλό αλλά… λίγο το νέο ασφαλιστικό σύστημα»

Ούτε και τη θετική άποψη της κοινής γνώμης είχε όμως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τουλάχιστον σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll που παρουσιάστηκε τον φετινό Μάρτιο, λίγες ημέρες πριν επιβληθεί το lockdown λόγω της πανδημίας.

Στην ίδια εκδήλωση τώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στον κ. Στουρνάρα, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα τρέξει τις μεταρρυθμίσεις πιο γρήγορα από πριν, πλην όμως, συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό δεν αναφέρθηκε...

 

CENTRΙC: Με πολύ μεγάλο καθαρό ταμείο βρίσκεται η Centric, ιδίως μετά το περυσινό υπερτίμημα που εισέπραξε από την εκχώρηση της παλαιάς της δραστηριότητας.

Πληροφορούμαστε ότι υπήρξαν μέτοχοι που ζήτησαν να αποφασιστεί κάποια -μικρή έστω- χρηματική διανομή (πιθανότατα επιστροφή κεφαλαίου) στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση και πιθανόν το αίτημά τους να ικανοποιηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v