Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2020

Ο μεγάλος γρίφος στα δάνεια με επιδότηση επιτοκίου

Ο μεγάλος γρίφος στα δάνεια με επιδότηση επιτοκίου

Πονοκέφαλο, κυριολεκτικά, έχει προκαλέσει στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων το «ξεκαθάρισμα» των αιτήσεων που υποβλήθηκαν για τα δάνεια κεφαλαίου κίνησης με επιδότηση στο 100% των τόκων για τα δύο πρώτα έτη.

Σε μόλις έξι ημέρες, στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) υποβλήθηκαν σχεδόν 32.000 αιτήσεις, με το συνολικό ύψος των αιτούμενων δανείων να ξεπερνά τα 4,5 δισ. ευρώ, όταν ο διαθέσιμος προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1,3 δισ. ευρώ.

Υπό τον καταιγισμό των αιτήσεων, το υπουργείο ανακοίνωσε την αναστολή υποβολής έως τις 19 Μαΐου, ώστε να ελεγχθεί πόσοι από όσους υπέβαλαν, δικαιούνται να δανειοδοτηθούν.

Πρόκειται για ένα σύνθετο εγχείρημα όπως αναφέρουν γνώστες του θέματος, οι οποίοι τονίζουν ότι πολλοί είναι αυτοί που έχουν υποβάλει αιτήσεις σε περισσότερες από μία τράπεζες.

Το συγκεκριμένο «πρόβλημα», αναφέρουν, είναι από τα... εύκολα, καθώς το ΠΣΚΕ μπορεί να διαπιστώσει γρήγορα ποιοι και πόσοι έχουν υποβάλει πολλαπλές αιτήσεις. Το δύσκολο είναι να ελεγχθεί το επίπεδο «σώρευσης», δηλαδή το ύψος των κρατικών ενισχύσεων που έχουν λάβει οι επιχειρήσεις που αιτούνται δανειοδότησης, καθώς υπάρχει συγκεκριμένο όριο.

Με αυτό το δεδομένο, ας μην κάνει εντύπωση αν ανακοινωθεί παράταση για τον έλεγχο πέραν της 19ης Μαΐου...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v