Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2020

Ο πονοκέφαλος του ΥΠΟΙΚ με τους ομίλους και τα... χρωστούμενα της ΤτΕ

Ο πονοκέφαλος του ΥΠΟΙΚ με τους ομίλους και τα... χρωστούμενα της ΤτΕ

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ. Ένα μάτσο μικροπροβλήματα, τα οποία όμως έχουν τεράστια σημασία για πολλούς, καλείται να επιλύσει σε καθημερινή βάση το υπουργείο Οικονομικών.

Ένα από αυτά, αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή μέσω της οποίας το υπουργείο επιχειρεί να διοχετεύσει με «συνοπτικές» διαδικασίες ρευστότητα 1 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις.

Όπως μας μετέφερε αρμόδια πηγή, ένα από τα προβλήματα αφορά στη χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής σε ομίλους οι οποίοι έχουν στην ομπρέλα τους πολλές επιχειρήσεις.

Η βέλτιστη λύση θα ήταν να δοθεί η ενίσχυση σε επίπεδο ομίλου και να τελειώνει η ιστορία. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η λύση «κολλάει» στους κοινοτικούς κανόνες. Και έτσι μένει η επιλογή να ενισχυθούν οι επιμέρους εταιρείες. Το ψάχνουν στο υπουργείο και δεν ξέρουν πώς θα «ξεκολλήσουν».

Χθες πάντως και το Οικονομικό Επιμελητήριο έβαλε μια σειρά προβληματισμών και προβλημάτων με την επιστρεπτέα προκαταβολή στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ. Έχει περάσει τόσος καιρός, αλλά καμιά πληροφόρηση δεν υπάρχει για το πότε τελικά θα επιστραφούν στους δικαιούχους μετόχους της Τραπέζης της Ελλάδος επιπρόσθετοι φόροι που κακώς είχαν παρακρατηθεί από αυτούς κατά τα έτη 2014-2018.

Η δικαστική απόφαση ελήφθη, η υποχρέωση προς τους μετόχους υπάρχει (βλέπε ετήσιος απολογισμός χρήσης 2019) αλλά οι δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη δει το… χρώμα του χρήματος και «αναμένουν στο ακουστικό τους».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v