Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 22 2020

Ανησυχίες σε Βρυξέλλες και αγορά για τον μηχανισμό εποπτείας στην ενέργεια

Ανησυχίες σε Βρυξέλλες και αγορά για τον μηχανισμό εποπτείας στην ενέργεια

Στην έκθεση της Κομισιόν για την έκτη αξιολόγηση της οικονομίας, οι συντάκτες της προτρέπουν τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να έχει έτοιμο τον μηχανισμό εποπτείας των επιμέρους αγορών του target model, πριν τη λειτουργία τους.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός χρησιμοποιείται ως εργαλείο για τον εντοπισμό αντι-ανταγωνιστικών συμπεριφορών από τις μονάδες παραγωγής ρεύματος, όπως για παράδειγμα, οι παρατεταμένες πωλήσεις σε τιμές κάτω του κόστους. Πρόκειται για έναν συνδυασμό ειδικών αναλύσεων με κατάλληλα ψηφιακά μέσα. Η ΡΑΕ, ως εποπτεύουσα αρχή, οφείλει όταν εντοπίζει καταχρηστικές πρακτικές, να παρεμβαίνει και να επιβάλλει κυρώσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αρχή προετοιμάζεται για αυτό τον μηχανισμό, ώστε να τον έχει έτοιμο τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, οι ίδιοι παράγοντες υποστηρίζουν ότι θα χρειαστεί λίγος καιρός μέχρι να μπορέσει ο μηχανισμός να εφοδιαστεί με όλα τα δεδομένα των μονάδων παραγωγής και να είναι σε θέση να εντοπίζει παράνομες πρακτικές.

Από την άλλη μεριά, ηλεκτροπαραγωγοί, λένε πληροφορίες, ανησυχούν για το κατά πόσο η ΡΑΕ θα είναι τελικά έτοιμη να τρέξει έγκαιρα τον μηχανισμό εποπτείας. Oι αμφιβολίες τους προκαλούνται τόσο από την «προτροπή» της Κομισιόν όσο και από την εκτίμηση ορισμένων ότι δεν έχει ξεκινήσει εγκαίρως η σχετική προετοιμασία…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v