Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2020

Σφηνάκια για τη Γ.Σ. της ElvalHalcor και την αλλαγή σκυτάλης στη ΣΙΔΜΑ

Σφηνάκια για τη Γ.Σ. της ElvalHalcor και την αλλαγή σκυτάλης στη ΣΙΔΜΑ

ELVALHALCOR. Αν και δεν υπήρξε «μεγάλη είδηση» στη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ElvalHalcor -άλλωστε μόλις πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου φετινού τριμήνου-, ορισμένες αποφάσεις που ελήφθησαν παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Για παράδειγμα, αποφασίστηκε η κάλυψη ίδιας συμμετοχής σε επένδυση που έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016. Στα 60,345 εκατ. ευρώ η επένδυση, μόλις γύρω στα πέντε εκατ. το ύψος της κρατικής ενίσχυσης και αυτή έμμεσα μέσα από μείωση φορολογικών επιβαρύνσεων.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσίασε η δυνατότητα έκδοσης κοινών ομολογιακών δανείων ύψους έως 150 εκατ. ευρώ, που επίσης ψηφίστηκε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση. Πρόκειται για μελλοντική σταδιακή αναχρηματοδότηση προηγούμενων υποχρεώσεων, με στόχο τη μείωση του επιτοκίου και αποφυγή του φόρου 0,6% με τον οποίο επιβαρύνονται τα τραπεζικά δάνεια.

Η έγκριση διανομής 900 χιλιάδων ευρώ από τα κέρδη σε εξήντα στελέχη του ομίλου δεν αποτελεί επιπλέον κόστος για την εισηγμένη. Απλά, μετά την αλλαγή του φορολογικού πλαισίου, χρήματα που δίδονταν με τη μορφή bonus, φέτος θα καταβληθούν μέσα από τη διανομή κερδών.

Τέλος, το μέρισμα διατηρήθηκε στο 0,03 ευρώ ανά μετοχή, ωστόσο το καθαρό ποσό θα είναι φέτος αυξημένο, λόγω της μειωμένης φορολογικής του επιβάρυνσης (5% έναντι 10%).



ΣIΔΜΑ. «Αλλαγή φρουράς» εκ των έσω. Μετά από 39 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη ΣIΔΜΑ, ο Δανιήλ Μπεναρδούτ «παρέδωσε το δαχτυλίδι» του CEO στον Αντώνη Καραδελόγλου, ο οποίος μέχρι χθες ασκούσε καθήκοντα γενικού διευθυντή και έχει παρουσία δεκαετιών στη ΣΙΔΜΑ και τον όμιλο Viohalco. H αλλαγή φρουράς λοιπόν έγινε «εκ των έσω» και τώρα απομένει η κάλυψη της θέσης του γενικού διευθυντή.

Ο κ. Μπεναρδούτ θα παραμείνει στη ΣIΔΜΑ, ως μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v