Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 16 2020

Ανοιξε το παράθυρο για πληρωμές-εξπρές από επιδοτήσεις

Ανοιξε το παράθυρο για πληρωμές-εξπρές από επιδοτήσεις

Ανάσα για χιλιάδες επενδυτές που υπήχθησαν όχι μόνο στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους αλλά και στον υφιστάμενο, δίνει η δυνατότητα του ελέγχου ολοκλήρωσης των επενδυτικών τους σχεδίων από ιδιώτες ελεγκτές.

Μάλιστα χθες γνωστοποιήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι ήδη έχουν πιστοποιηθεί 94 ελεγκτές και η διαδικασία (πιστοποίησης) συνεχίζεται.

Είναι προφανές ότι με το νέο μοντέλο, η πιστοποίηση ολοκλήρωσης των επενδύσεων και κατά συνέπεια η απόδοση των ενισχύσεων στους επενδυτές θα επιταχυνθεί, καθώς είναι γνωστό ότι η διαδικασία του ελέγχου που έως τώρα γινόταν αποκλειστικά από υπηρεσιακούς υπαλλήλους του υπουργείου ή των περιφερειών ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Μάλιστα σε περιπτώσεις όπου το αίτημα ελέγχου αφορούσε επενδύσεις σε απομακρυσμένα νησιά, καταγραφόταν και καταγράφεται δυσκολία στο να μεταβούν υπάλληλοι του δημοσίου, διότι, ακόμα και σε περιπτώσεις που υπάρχει η δυνατότητα αεροπορικής μεταφοράς, η υπηρεσία πληρώνει μόνο για το… καράβι. Και σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί και η «λειψή» ημερήσια αποζημίωση, που δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα διαμονής.

Με το νέο σύστημα, είναι βέβαιο ότι ένας επενδυτής που αναμένει την έγκριση μιας επιδότησης κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ, θα απευθυνθεί σε ιδιώτη ελεγκτή, πληρώνοντας την ανάλογη αμοιβή και ξεμπερδεύοντας πολύ νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v