Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 25 2020

Οι ενδιαφερόμενοι για τα POS της Πειραιώς και ο ρόλος Bain-Advent

Οι ενδιαφερόμενοι για τα POS της Πειραιώς και ο ρόλος Bain-Advent

Τρεις μη δεσμευτικές προσφορές, για τον προς πώληση κλάδο εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών ( POS), έχει λάβει η Πειραιώς, στη διαγωνιστική διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει, όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα το Euro2day.gr.

Παρότι η πλευρά της τράπεζας τηρεί σιγή ιχθύος, περιοριζόμενη στη δήλωση ότι η διαδικασία συγκεντρώνει ενδιαφέρον σοβαρών -ξένων- επενδυτών, η στήλη πληροφορείται ότι μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και ο ιταλικός όμιλος πληρωμών Nexi, ο οποίος, μετά την εισαγωγή του στο Borsa Italiana, εξαγόρασε τη δανέζικη Nets και την ιταλική Sia.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση έγκειται στο εξής: Nexi και Nets είχαν ως κοινούς μετόχους τα private equity funds Bain και Advent, τα οποία έβγαλαν τεράστιες αποδόσεις στις ΗΠΑ από αντίστοιχες επενδύσεις στον κλάδο υπηρεσιών πληρωμών. Την ίδια δοκιμασμένη συνταγή ακολουθούν και στην Ευρώπη.
Ως σύμβουλος της Πειραιώς για την πώληση του κλάδου λειτουργεί η UBS.

Υ.Γ.: Πριν ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία, υπήρξαν επαφές της διοίκησης της Πειραιώς με άλλη συστημική τράπεζα, μήπως προχωρούσαν από κοινού στην απόσχιση και πώληση των κλάδων εκκαθάρισης συναλλαγών από κάρτες. Οι επαφές δεν ευδοκίμησαν αλλά δεν αποκλείεται, σε δεύτερο χρόνο, να βγει προσφορά και από τη δεύτερη τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v