Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 31 2020

Το guidance της Reggeborgh για Ελλάκτωρ, τα δάνεια MIG και η bad bank

Το guidance της Reggeborgh για Ελλάκτωρ, τα δάνεια MIG και η bad bank

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ήδη έχουν κάνει τις πρώτες παρουσιάσεις οι Ολλανδοί της Reggeborgh, ενόψει της μάχης που θα δοθεί τις επόμενες εβδομάδες για τη νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ.

Τι λένε σε αυτές; Πως η Eλλάκτωρ δεν θεωρείται πλέον ο «αξιόπιστος ηγέτης του κλάδου» στις κατασκευές, «έχει υψηλό δανεισμό και περιορισμένη ρευστότητα», με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένη να επικεντρώνεται σε «βραχυπρόθεσμες δράσεις κάλυψης των προβλημάτων ρευστότητας, αντί για την προώθηση επενδύσεων με υψηλές αποδόσεις».

Τι θα κάνουν αυτοί στην περίπτωση που αναλάβουν; Κατ’ αρχάς επισημαίνουν πως «θα στηρίξουν την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με προϋπόθεση την αλλαγή της διοίκησης». Στη συνέχεια, «η νέα διοίκηση θα προχωρήσει σε ενδελεχή ανάλυση της παρούσας κατάστασης» ενώ θα καλύψουν τα κενά χρηματοδότησης, ώστε «να σταματήσει ο αγώνας επιβίωσης του ομίλου» και τέλος, θα «σχεδιαστεί ένα βιώσιμο business plan από τη νέα διοίκηση».

Ενα από τα συνθήματά τους είναι πως στην Ελλάκτωρ «θα ξανακερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη, θα επαναφέρουν τη χρηματοοικονομική ευρωστία και θα ξαναποκτήσουν ανταγωνιστική θέση στην αγορά».

Περί των στρατηγικών επιδιώξεών τους πάντως, σε σχέση και με τη συμμετοχή τους στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν αποκάλυψαν κάτι.

Φανταζόμαστε πως αντίστοιχες παρουσιάσεις έχει ήδη ετοιμάσει ή ετοιμάζει και η άλλη πλευρά.

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ-MΙG: Νέα μετάθεση παρείχε στη MIG η Πειραιώς ως προς την ημερομηνία αποπληρωμής δανειακών υποχρεώσεων, συνολικού ύψους 253,8 εκατ. ευρώ, με τροποποίηση όρων των δανειακών και εξασφαλιστικών συμβάσεων. 

Ειδικότερα, μετατέθηκε η αποπληρωμή υπόλοιπου αλληλόχρεου λογαριασμού 25 εκατ. ευρώ, και του κεφαλαίου των δύο κοινών ομολογιακών δανείων ανεξόφλητου υπολοίπου 142,5 και 86,25 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, παρατάθηκε ως το τέλος του 2021 η περίοδος εκτοκισμού για το ΜΟΔ που έχει εκδώσει η MΙG και έχει καλύψει η Πειραιώς.

Το σημερινό του υπόλοιπο ανέρχεται σε 295,1 εκατ. ευρώ

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στα χέρια των διευθύνοντων συμβούλων των τραπεζών βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η πρόταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για τη δημιουργία της Asset Management Company, γνωστής και ως «bad bank».

Η στήλη πληροφορείται ότι οι CEOs των τραπεζών, μετά και τις σχετικές ενημερώσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, βλέπουν με καλύτερο μάτι την πρόταση. Περιμένουν βέβαια κι εκείνοι τη γραμμή που θα κρατήσει για το θέμα η κυβέρνηση.

Όπως και να 'χει, το ζήτημα της bank bank αναμένεται να απασχολήσει κυβέρνηση, τράπεζες και εποπτικές αρχές το 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v