Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 11 2021

Σε χαμηλή πτήση η εθελουσία στην Εθνική, νέο «μυστήριο» στη Folli Follie

Σε χαμηλή πτήση η εθελουσία στην Εθνική, νέο «μυστήριο» στη Folli Follie

ΕΘΝΙΚΗ: Χαμηλότερες των εκτιμήσεων της διοίκησης ακούγεται ότι ήταν οι αιτήσεις των εργαζομένων της Εθνικής για συμμετοχή στο τελευταίο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων τυπικά έληξε στις 11 Δεκεμβρίου, μετά από παράταση μιας εβδομάδας (σ.σ. η αρχική προθεσμία ήταν στις 4 Δεκεμβρίου). Ο αριθμός των αιτήσεων παρέμεινε μακράν του στόχου των 800-900, που είχε θέσει η διοίκηση. Εξού και χρήση των κινήτρων μπορούν να κάνουν ακόμη και τώρα κάποιοι εργαζόμενοι.

Πάντως, ο αριθμός των αιτήσεων ξεπέρασε τα 450 άτομα και έτσι η τράπεζα υλοποίησε την εναπομείνασα δέσμευση του αναθεωρημένου πλάνου αναδιάρθρωσης για μείωση προσωπικού και λειτουργικών εξόδων.

Μένει τώρα να πουλήσει και την Εθνική Ασφαλιστική.

 

FOLLI FOLLIE: Άλλη μια έξτρα αμοιβή, πέραν των 28 εκατ. ευρώ που έλαβαν από την Dufry, ως αντάλλαγμα για τη συμφωνία μη ανταγωνισμού, περίμεναν οι Κουτσολιούτσοι. Όπως αποκαλύπτει η αλληλογραφία που έφερε στο φως η ενδιάμεση έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της PriceWaterhouseCoopers, στις 24 Νοεμβρίου 2013 ο κ. Ι. Μπεγιέτης επικοινωνεί με τον κ. Τ. Law και αναφέρει ότι σε συνέχεια μιας νέας συναλλαγής με την Dufry αναμένεται να έρθουν στο Hong Kong (Folli Follie Group Sourcing) επιπλέον 25 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, αναφέρεται: «Following this new Dufry transaction, there will be another 25m to come to HK. In order to receive this money (and avoid greek tax) he thinks that we must sell an asset to them for that amount. That asset could be the new company that you may set up». 

Η PwC εικάζει ότι ενδεχομένως η νέα συναλλαγή στην οποία αναφέρεται η παραπάνω συνομιλία να αφορούσε στη μεταβίβαση από τη Folli Follie του υπολοίπου 49% των ΚΑΕ, τον Δεκέμβριο του 2013.

Η ελεγκτική δεν εντόπισε ενδείξεις ότι πραγματοποιήθηκε, τελικώς, η πληρωμή επιπρόσθετων 25 εκατ. ευρώ από την Dufry, διευκρινίζοντας πάντως πως η απουσία πρόσθετων στοιχείων δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξε συναλλαγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v