Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2021

Οι θέσεις της ΑΝΔΡΟ και το χρήμα που καλείται να... μιλήσει στην Ελλάκτωρ

Οι θέσεις της ΑΝΔΡΟ και το χρήμα που καλείται να... μιλήσει στην Ελλάκτωρ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σήμερα θα υπάρξουν εξελίξεις με την εξαγορά του πρόσθετου 18,3% της Ελλάκτωρ από τους Γ. Καϋμενάκη και Δημ. Μπάκο, λένε όσοι εμφανίζονται ως συνομιλητές των δύο εφοπλιστών.

Η προθεσμία για την άσκηση του δικαιώματος με βάση τη δεσμευτική συμφωνία με την πλευρά Καλλιτσάντση έληξε χθες, χωρίς να υπάρξουν ανακοινώσεις. Κάποιοι υποστήριζαν πως το δικαίωμα απόκτησης του 18,3% ασκήθηκε και θα γίνει η μεταβίβαση των μετοχών. Κάποιοι άλλοι υπενθύμιζαν πως το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι δύο εφοπλιστές είναι αρκετά μεγάλο και συνεπώς εμπλέκονται και οι τράπεζες που καλούνται να χρηματοδοτήσουν το deal.

Αν βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι κ.κ. Καϋμενάκης και Μπάκος, όπως προεξοφλείται από αρκετές πλευρές, τότε θα ελέγχουν κοντά στο 23,5% της Ελλάκτωρ. Οπότε και οι Ολλανδοί της Reggeborgh πρέπει να αναπροσαρμόσουν αντίστοιχα τη στρατηγική τους, όπως έχει γράψει εδώ και καιρό η στήλη.

Το σίγουρο είναι πως δεν θα βαρεθούμε μέχρι τις 27 Ιανουαρίου, οπότε και θα συνεχιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την αλλαγή διοίκησης.

ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Τι κοινό έχουν οι μεγαλύτερες θέσεις (Πλαστικά Θράκης, Quest Holdings, Sarantis, Entersoft, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Flexopack) στο χαρτοφυλάκιο της Alpha Trust Ανδρομέδα στις 31/12/2020; Συγκαταλέγονται στη λίστα των μετοχών με τις υψηλότερες αποδόσεις τη χρονιά που μας πέρασε.

Δεν είναι τυχαίο ότι στις 31/12/2020, το συνολικό κόστος κτήσης του χαρτοφυλακίου της ΑΝΔΡΟ ήταν 10,88 εκατ. ευρώ και η τρέχουσα αξία του 13,18 εκατ. ευρώ (υπεραξία 2,3 εκατ. ευρώ, ή +21%).

ΥΓ: Στα 9,3 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης, με βάση το προχθεσινό κλείσιμο της μετοχής στο ταμπλό του ΧΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v