Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 12 2021

Το νέο carve out της Alpha και οι βουτιές από το Hilton στη... Βούλα

Το νέο carve out της Alpha και οι βουτιές από το Hilton στη... Βούλα

ALPHA-CARVE OUT ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: Μέσα στο α' τρίμηνο της χρονιάς αναμένεται να διενεργηθεί η μεταφορά στην doValue Cyprus Ltd της πλατφόρμας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Αlpha Βank Κύπρου, μαζί με το προσωπικό της. Η μεταφορά θα διενεργηθεί με πλήρη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους.

Έχει ήδη ληφθεί η έγκριση της Επιτροπής για την Προστασία του Ανταγωνισµού της Κυπριακής Δηµοκρατίας.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2019, μετά από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, ο όμιλος Alpha σύναψε πολυετή συμφωνία µε την doValue SpA για τη διαχείριση του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) και των ανακτηθέντων ακινήτων (REOs), που προέρχονται από την Κύπρο.

Τον Μάρτιο του 2020, υπεγράφη ενδιάµεση συµφωνία, µεταξύ της Αlpha Βank Cyprus και της νεοσύστατης εταιρείας doValue Κύπρου, προκειµένου η τελευταία να παρέχει συµβουλευτικές υπηρεσίες, όσον αφορά στη διαχείριση των NPE και REOs για την περίοδο έως την οριστικοποίηση της συναλλαγής.

 

HITLON-TEMEΣ: Η πρόθεση της ΤΕΜΕΣ να μετατρέψει το Hilton Αθηνών σε μεικτής χρήσης ξενοδοχείο είναι γνωστή. Ο ξενοδοχειακός όμιλος, ο οποίος απέκτησε το 2019 επιπρόσθετο ποσοστό 1% της Ιονικής Ξενοδοχειακής και πλέον την ενοποιεί στις οικονομικές του καταστάσεις, θέλει να μετατρέψει μέρος των υφιστάμενων δωματίων σε «μείγμα πολυτελών κατοικιών και δωματίων υψηλών προδιαγραφών», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις.

Ταυτόχρονα, η ΤΕΜΕΣ στοχεύει να προσφέρει στους ενοίκους του Hilton καθώς και στους ιδιοκτήτες των πολυτελών κατοικιών πρόσβαση σε παραθαλάσσιο χώρο, που θα διαμορφωθεί στην Β' Ακτή Βούλας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Απριλίου 2020 η θυγατρική της ΤΕΜΕΣ «Athens Beach Club» υπομίσθωσε τρία τμήματα της Ακτής Βούλας.

 

PRODEA: Τα 17 από τα 18 ακίνητα του χαρτοφυλακίου, που πωλεί η Prodea σε εταιρεία συμφερόντων Γ. Παπαλέκα, είναι μισθωμένα στην Εθνική. Το 18ο στο Δημόσιο (Κεράνης). 

Για τα περισσότερα από τα 17 ακίνητα, η Εθνική ανανέωσε ή θα ανανεώσει τις συμβάσεις μίσθωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v