Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2021

H τακτική του… όλα τα κιλά-όλα τα λεφτά στη ΓΕΦΥΡΑ και η MLS

H τακτική του… όλα τα κιλά-όλα τα λεφτά στη ΓΕΦΥΡΑ και η MLS

ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ: Τη διαπραγματευτική τακτική του «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» θυμήθηκαν στην κυβέρνηση, με αφορμή τις συζητήσεις με τους θεσμούς για την περίμετρο του προτεινόμενου προγράμματος κρατικής επιδότησης δόσης «Γέφυρα ΙΙ».

Η αρχική ιδέα για τη δημιουργία ενός προγράμματος επιδότησης δόσης προέκυψε, όπως είχε αποκαλύψει το Euro2day.gr, από την ανάγκη να υποβοηθηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο ως 1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Εξού και προέβλεπε ότι η κρατική επιδότηση θα αφορούσε δάνεια ύψους ως 250 χιλ. ευρώ. Όσα ήταν εξυπηρετούμενα (σ.σ. σε καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών), προ πανδημίας έπαιρναν την επιδότηση απευθείας, ενώ προϋπόθεση για να επιδοτηθούν μη εξυπηρετούμενα και καταγγελμένα αποτελούσε η ρύθμιση του δανείου.

Αντ’ αυτού η κυβέρνηση ξεκίνησε τη σχετική συζήτηση με τους θεσμούς, από τη μαξιμαλιστική θέση ένταξης των δανείων του συνόλου σχεδόν των επιχειρήσεων. «Ξεκινάμε από αυτό, μπας και κλείσουμε τη διαπραγμάτευση τον Μάρτιο, επιτυγχάνοντας να ενταχθούν στο πρόγραμμα και τα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων», σχολιάζουν τραπεζικά στελέχη.

Το 2021 ενδέχεται να είναι χρονιά εκλογών, οπότε όσα περισσότερα… κιλά σηκώσει η Γέφυρα ΙΙ τόσο το καλύτερο.

Ο λογαριασμός θα έρθει μετά τις εκλογές…

ΜLS: Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα ανακοίνωση της MLS προς το επενδυτικό κοινό, στην οποία ελπίζεται ότι η διοίκηση της εταιρείας θα «ανοίξει τα χαρτιά της» σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει και ποιο θα είναι το περιεχόμενο των προτάσεών της προς τους ομολογιούχους.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και μένει τελικά να δούμε αν θα δοθούν χρονοδιαγράμματα και απαντήσεις. Το βέβαιο είναι ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εταιρεία και οι μέχρι τώρα εξελίξεις δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές, για να το πούμε... ευγενικά!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v