Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 27 2021

Ελλάκτωρ: Το «πακέτο» στην Akron, η συνέλευση στη... Reggeborgh;

Ελλάκτωρ: Το «πακέτο» στην Akron, η συνέλευση στη... Reggeborgh;

Πύκνωσαν οι εξελίξεις ενόψει της προγραμματισμένης για σήμερα «καυτής» συνέλευσης στην Ελλάκτωρ. Οι πληροφορίες μας λένε ότι το πακέτο των περίπου 36,3 εκατ. μετοχών των αφών Καλλιτσάντση (που ήταν όμως ενεχυριασμένο στη Farallon) έγινε over the counter και πέρασε σε εταιρεία 100% θυγατρική της Akron των εφοπλιστών Μπάκου-Καϋμενάκη.

Όμως -κι εδώ ίσως κολλάει η αγγλοσαξονική έκφραση «too little, too late»- το ντουέτο δεν φαίνεται να έχει διασφαλίσει την υποστήριξη αρκετών δυνάμεων για να επικρατήσει στη συνέλευση. Ούτε «παρά με ουρά» έδειξαν ως τώρα στην αγορά, ούτε κάποιο σχέδιο ενίσχυσης της εταιρείας (ή έστω μια δέσμευση συμμετοχής στην αύξηση των 50 εκατ. ευρώ) παρουσίασαν.

Κάπως έτσι άλλωστε εξηγούν παράγοντες του χώρου την κίνησή τους να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα, για να μπλοκάρουν τη διεξαγωγή της συνέλευσης, τουλάχιστον στο σκέλος που αφορά την αλλαγή διοίκησης.

Νομικοί κύκλοι δεν έδιναν μεγάλες πιθανότητες αναβολής της συνέλευσης, εξού προφανώς και τελικά αποσύρθηκαν από την εκδίκαση. Οι εφοπλιστές άλλωστε είχαν ζητήσει την αναβολή προκειμένου να αποφασίσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μια διαδικασία που μπορούσε να κρατήσει μήνες, αφήνοντας την εταιρεία χωρίς την απαραίτητη χρηματική ενίσχυση.

Στη Γ.Σ. τα προγνωστικά είναι σαφώς υπέρ των Ολλανδών, οι οποίοι φαίνεται να έχουν «πλάτες» γενικώς, εντός αγοράς αλλά και… εκτός αγοράς, οπότε κατόπιν της αλλαγής ΔΣ, μένει να δούμε αν α) η… αντιπολίτευση των εφοπλιστών θα έχει ποσοστό ικανό να μπλοκάρει την αύξηση και β) αν θα το πράξει.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, σήμερα μάλλον θα δούμε την πρώτη πράξη στο κύριο μέρος του «δράματος» κι όχι το τέλος του. Διότι η παρουσία δύο ισχυρών αντιμαχόμενων μετόχων στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αν δεν μεταβληθεί, μοιραία θα τινάξει την εταιρεία στον αέρα.

ΥΓ: Έχουμε γράψει σε άλλα σχόλια για τα αδύναμα σημεία της τακτικής των Ολλανδών, πλην όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι στην… κατασκοπεία παίρνουν άριστα. Σχεδόν σε όλη την πορεία της υπόθεσης μέχρι τώρα, έδειξαν να ξέρουν (και να διαρρέουν) τι θα κάνει η άλλη πλευρά… πριν το κάνει! Που σημαίνει ότι οι «απέναντι» αποδείχτηκαν… σουρωτήρι στην ασφάλεια πληροφοριών!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v