Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 29 2021

Σφηνάκια με σημασία για Foodlink, Pasal και Καραμολέγκο

Σφηνάκια με σημασία για Foodlink, Pasal και Καραμολέγκο

FOODLINK: Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς το απότομο «πέταγμα» της μετοχής της Foodlink, η οποία από το 0,38 ευρώ της 20ής Ιανουαρίου, έκλεισε χθες (σε οκτώ μόλις ημέρες) στο 0,568 ευρώ, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 50%! (τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία στα 13,26 εκατ. ευρώ).

Απ’ ό,τι πληροφορούμαστε, δεν υπάρχει κάποια «μεγάλη είδηση» που να αφορά την εταιρεία, ωστόσο -όπως επισημαίνουν χρηματιστηριακοί κύκλοι- ο τίτλος έχει «γράψει» και υψηλότερες αποτιμήσεις κατά το παρελθόν, όπως π.χ. το προ δωδεκαμήνου 0,655 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τώρα την οικονομική πορεία της εισηγμένης εταιρείας, η Foodlink βελτίωσε το 2020 τις οικονομικές επιδόσεις (κύκλο εργασιών και EBITDA, ενώ δεν επιβαρύνθηκε εκ νέου με τις έκτακτες ζημίες του 2019) και παράλληλα προχώρησε σε κινήσεις που ελπίζεται ότι θα λειτουργήσουν ευνοϊκά στο μέλλον.

Ειδικότερα, απορρόφησε τρεις θυγατρικές της, προκειμένου να προσφέρει περισσότερο καθετοποιημένες υπηρεσίες στους πελάτες της, ξεκίνησε να χρησιμοποιεί και να εμπορεύεται τα αυτοματοποιημένα συστήματα (ρομπότ) αποθηκών της κινεζικής GEE+ και επιχειρεί να προσφέρει υπηρεσίες υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Με δεδομένο τον υψηλό κύκλο εργασιών της και την περιορισμένη κερδοφορία της, τα καθαρά αποτελέσματα -και συνεπακόλουθα η τιμή της μετοχής στο ταμπλό του ΧΑ- θα μπορούσαν να αυξηθούν δραστικά, αν η εισηγμένη καταφέρει να διευρύνει το περιθώριο κέρδους της.


PASAL: Η εισηγμένη εταιρεία ανακοίνωσε χθες την αγορά ακινήτου, που οδηγεί σε μεικτή ετήσια αρχική απόδοση ενοικίου (yield) 7,4%, σε μια σύμβαση που διαρκεί για άλλα 19 χρόνια, που έχει μισθωτή πολύ υψηλής πιστοληπτικής ικανότητας (ΑΒ Βασιλόπουλος).

Την ίδια ώρα, τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα διαπραγματεύονται με αρνητικό yield, τα αντίστοιχα ελληνικά προσφέρουν ετησίως μόνο 0,7% και τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων υπολείπονται του 0,1%.

 

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: H κίνηση του Μανώλη Καραμολέγκου να αγοράσει στις 26 Ιανουαρίου 456.432 μετοχές της εταιρείας του (προς 2,42 ευρώ ανά τεμάχιο) ενισχύει τις φήμες που κυκλοφορούν και αναφέρονται σε δρομολογούμενη υποβολή δημόσιας πρότασης, με στόχο την έξοδο της γνωστής αρτοβιομηχανίας από το ταμπλό του ΧΑ.

Άλλωστε, ο κ. Καραμολέγκος είχε αποκτήσει άλλες 480.000 τεμάχια στις 8 Δεκεμβρίου από το ταμπλό, ενώ παράλληλα δεν είναι γνωστή στο ευρύ επενδυτικό κοινό η ταυτότητα εκείνων που στα μέσα Οκτωβρίου είχαν αγοράσει το 9,5% της αρτοβιομηχανίας από τον επιχειρηματία Σταύρο Νένδο.

ΥΓ: Αν εξαιρεθούν συναλλαγές τέτοιου τύπου, η εμπορευσιμότητα της μετοχής κινείται σε οριακά ή και πολλές φορές μηδενικά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v