Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 10 2021

Το plan B σώζει την παρτίδα στην Εθνική Ασφαλιστική - Kινήσεις Volton στη τηλεφωνία

Το plan B σώζει την παρτίδα στην Εθνική Ασφαλιστική - Kινήσεις Volton στη τηλεφωνία

VOLTON: Η εταιρεία δηλώνει διατεθειμένη να κάνει το ντεμπούτο της στην παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ως MVNO (εικονικός πάροχος, δηλ. θα παρέχει υπηρεσίες λιανικής σε πελάτες αξιοποιώντας τα δίκτυα των άλλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων). Ωστόσο αρχικό ενδιαφέρον δείχνει και για παροχή υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας, που αυτή τη στιγμή γίνονται επενδύσεις τόσο μέσω κυβέρνησης με ΣΔΙΤ όσο και από τους τρεις παρόχους για οπτική ίνα μέχρι το σπίτι.

Όπως σημειώνουν οι… Voltonians, η απόφαση αυτή δεν συνδέεται με το υφιστάμενο πελατολόγιό τους στην ενέργεια, δηλαδή δεν είναι πρωταρχικός στόχος να πουλήσουν συνδυαστικές υπηρεσίες τηλεφωνίας στους υπάρχοντες πελάτες τους. Θεωρούν ότι υπάρχει επιχειρηματική ευκαιρία για την είσοδο ενός MVNO στην ελληνική αγορά.

Πάντως, η Volton έχει ήδη συνεργασία με τη Vodafone μέσω της HRS mobile, η οποία λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα call centers. Η HRS Mobile «συνδέεται» με τον όμιλο της Volton και προσφέρει, μεταξύ άλλων, συνδυαστικά πακέτα ενέργειας - τηλεπικοινωνιών για καταναλωτές.

Η εταιρεία, λένε οι πληροφορίες, έχει στείλει ανοιχτή πρόσκληση προς όλες τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Πηγές της αγοράς προβληματίζονται για το αν συμφέρει μια τέτοια συνεργασία, κρίνοντας ότι το περιθώριο κέρδους είναι ελάχιστο. Ωστόσο μένει στην ίδια τη Volton να αποφασίσει.

Αυτό που σίγουρα έχει ενδιαφέρον είναι ο πάροχος με τον οποίο θα συνεργαστεί. Αρκεί να θυμίσουμε ότι η Forthnet θα αξιοποιούσε τις υποδομές της Vodafone για MVNO στην κινητή, αλλά με το... στανιό (χρειάστηκε η παρέμβαση της ΕΕΤΤ για να βρεθεί τότε εταίρος για τη Fοrthnet).

Τι διαβλέπει ο όμιλος Volton; Πιθανές συνέργειες που θα αποδώσουν ή κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης…

 

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Παρότι δικαιωματικά κερδίζει τον τίτλο «το γεφύρι της Άρτας», η υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής, συγκεκριμένα η πώληση του 80% αυτής στο αμερικανικό fund CVC, έχει μπει στην τελική ευθεία και κάποιοι υποστηρίζουν ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει κλείσει θετικά.

Στη σύγκλιση των δύο πλευρών, Εθνικής και CVC, έπαιξαν ρόλο τα δημοσιεύματα περί plan B, δηλαδή εισαγωγής της εταιρείας στο χρηματιστήριο και πώληση μέσω IPO.

Ισως τελικά ο διάβολος… φοβέρα θέλει, κάτι που ταιριάζει γάντι εν προκειμένω, καθώς μετά τα δημοσιεύματα οι Αμερικανοί γύρισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εθνικάριους και έδωσαν κάτι παραπάνω.

Αν κλείσει και αυτό το μέτωπο, η Εθνική θα ασχοληθεί με την τιτλοποίηση Frontier, για την οποία αναμένει μη δεσμευτικές προσφορές σύντομα.

Αν πάλι δεν κλείσει το ντιλ με CVC, υπάρχει πάντα το plan B...

 

INTERWOOD: Κόντρα στη γενικότερη πορεία του ΧΑ, μέγιστο δωδεκαμήνου είχαμε χθες για την κοινή μετοχή της Interwood (0,326 ευρώ), με τον τίτλο να κλείνει τελικά στο 0,298 ευρώ, όταν πριν περίπου ένα μήνα (12 Ιανουαρίου) βρισκόταν μόλις στο 0,146 (ένα ράλι με συνολική αξία συναλλαγών γύρω στα 15-20 χιλ. ευρώ).

Νοικοκυρεμένη βέβαια η εισηγμένη (προ φόρων κέρδη 91 χιλ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2020) και με ανοδικές προοπτικές, στον βαθμό που θα τρέξουν κατά τα επόμενα χρόνια οι δρομολογούμενες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία.

Απαιτητική ωστόσο και η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία, που σκαρφάλωσε γύρω στα 11,3 εκατ. ευρώ (στα 9,6 εκατ. ευρώ η λογιστική αξία της 30ής Ιουνίου του 2020).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v