Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 8 2021

Το Ελληνικό, οι δηλώσεις Άδωνι και η έκπληξη στις επιχειρήσεις

Το Ελληνικό, οι δηλώσεις Άδωνι και η έκπληξη στις επιχειρήσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Αισιόδοξος εμφανίζεται για μία ακόμη φορά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με το Ελληνικό. Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης εκμετάλλευσης των μεταλλείων της Χαλκιδικής, ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να αναγγείλει πως «εντός του μήνα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το Ελληνικό».

Η στήλη έκανε μία έρευνα για το πού βρίσκονται οι διαδικασίες της τελευταίας φάσης του επενδυτικού σχεδίου, δηλαδή της μεταβίβασης των μετοχών στη Lamda Development ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάπλασης της έκτασης. Και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σίγουρα θα φάμε… και τον Μάρτιο.

Εντός της εβδομάδας, η Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων αναμένεται να ανακηρύξει οριστικό ανάδοχο του διαγωνισμού για την παραχώρηση της άδειας του καζίνου την κοινοπραξία Inspire Athens, των εταιρειών Mohegan -ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ακολούθως θα στείλει τη σύμβαση παραχώρησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Οι εκτιμήσεις μιλούν για διάστημα τουλάχιστον δύο-τριών εβδομάδων προκειμένου να εγκριθεί το κείμενο. Και φυσικά η σύμβαση αυτή, αφού υπογραφεί, θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή.

Έτοιμο είναι και το κείμενο της διανομής των δικαιωμάτων επιφανείας της έκτασης ανάμεσα στο δημόσιο και τη Lamda Develοpment. Κι αυτό επίσης θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή, να ψηφιστεί και να κυρωθεί με νόμο. Κι επιπλέον, απομένουν ακόμη οι αποφάσεις του ΣτΕ επί προσφυγών κατοίκων της περιοχής και οικολογικών συλλόγων για το δασικό τμήμα της έκτασης του Ελληνικού…

Οπότε, το «εντός του μήνα» του Άδωνι Γεωργιάδη δεν βγαίνει…


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Μόνο ως ενθαρρυντικά μπορούν να εκληφθούν τα «μαντάτα» που έρχονται από το ισοζύγιο εγγραφών - διαγραφών επιχειρήσεων τον Ιανουάριο του 2021, καθώς φαίνεται ότι εν μέσω ζοφερών συνθηκών οι Έλληνες επιμένουν να ανοίγουν επιχειρήσεις και να αρνούνται να τις κλείνουν.

Ετσι, τον πρώτο μήνα του έτους, ιδρύθηκαν 2.514 επιχειρήσεις, ενώ διέκοψαν τη λειτουργία τους 503. Για λόγους σύγκρισης, αναφέρουμε ότι τον Ιανουάριο του 2020, όπου ουδείς μπορούσε να φανταστεί το τι θα ακολουθήσει, είχαν ιδρυθεί 4.063 επιχειρήσεις και είχαν βάλει «λουκέτο» 1.816.

Και ενώ οι ενάρξεις αποτελούν ένα αισιόδοξο μήνυμα, τη μείωση των διαγραφών στελέχη της αγοράς την αποδίδουν στα μέτρα στήριξης.

Και περιμένουν τι θα συμβεί, όταν αυτά αποσυρθούν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v