Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 9 2021

Υπόθεση Ικαρία: Η αγάπη και η… μπάλα στην εξέδρα

Υπόθεση Ικαρία: Η αγάπη και η… μπάλα στην εξέδρα

Με… αγάπη και την «μπάλα στην εξέδρα» επιχειρούν στην κυβέρνηση να ξεπεράσουν το θέμα που προέκυψε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία και το τραπέζι στο οποίο παρακάθισε, παρουσία πλήθους κόσμου και χωρίς να τηρούνται τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Αρχικά, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σχολίασε σχετικά (στον ΣΚΑΪ): «Όταν εμφανίζεται πολιτικός, μάλιστα του διαμετρήματος και της εμβέλειας του συγκεκριμένου πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος -τι να κάνουμε τώρα, και τον σέβεται και τον αγαπά ο ελληνικός λαός-, θα υπάρχουν αναπόφευκτα, ό,τι μέτρα και να πάρεις, κάποιες εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού προς το πρόσωπό του», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Λίγο αργότερα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, απέφυγε να απαντήσει. Χαρακτηριστικό το ακόλουθο απόσπασμα:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεχόμαστε ερωτήματα από αναγνώστες μας, εάν θα μπορούσαν κι εκείνοι, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, να φάνε ένα πρόχειρο γεύμα ή να περάσουν χρόνο με φίλους στο σπίτι τους και πόσα άτομα επιτρέπεται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η κυρία Σαμαρά αναφέρεται στην περιοδεία του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Σας θυμίζω ότι ο πρωθυπουργός έχει εδώ και καιρό λάβει την απόφαση να επισκέπτεται την ελληνική περιφέρεια, για να εκπέμψει το μήνυμα ότι βρίσκεται κοντά στους πολίτες, σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες και ότι δεν είναι ξεχασμένοι και μόνοι. Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτές τις περιοδείες, είναι συνειδητή απόφασή του να επισκέπτεται ελληνικά χωριά και νησιά. Εικόνες σαν αυτές στην Ικαρία αδικούν την ουσία της επίσκεψης. Και στην ουσία θα ήθελα να μείνουμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κατά την οπτική της κυβέρνησης υπήρξε παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στην Ικαρία; Η ευθύνη πού αποδίδεται;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Απάντησα μόλις.

Το θέμα, που προκάλεσε δυσμενή σχόλια στον διεθνή Τύπο με χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα των New York Times, της Washinghton Post και του Guardian, θα έχει και συνέχεια, μετά την επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Mήπως λοιπόν θα ήταν πιο απλό -και πιο καλό επικοινωνιακά- να αναλάβει κάποιος έγκαιρα την ευθύνη του λάθους και να πληρωθούν τα σχετικά πρόστιμα;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v