Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 11 2021

Καραμπόλα του lockdown στους πλειστηριασμούς - Εθνική Ασφαλιστική και… εντυπώσεις

Καραμπόλα του lockdown στους πλειστηριασμούς - Εθνική Ασφαλιστική και… εντυπώσεις

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ως την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να ανακηρύξει η Επιτροπή Παιγνίων την κοινοπραξία Mohegan-ΓΕΚ οριστικό ανάδοχο για την άδεια καζίνο στο Ελληνικό. Θα ακολουθήσει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή.

Παράλληλα, Lamda και Ελληνική Δημοκρατία πρέπει να ξεκινήσουν τη δύσκολη διαπραγμάτευση για τη σύμβαση διανομής.

Κοντολογίς, μέχρι να πέσουν οι υπογραφές, θα έχουμε πατήσει σίγουρα Απρίλιο…

 

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: Η επιβολή «σκληρού» lockdown στην Αττική και η ενδεχόμενη επέκτασή του στη Θεσσαλονίκη μετέβαλε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς.

Με τα δικαστήρια να παραμένουν, πρακτικά, εκτός λειτουργίας ως τις αρχές Μαρτίου, δεν είχε νόημα το αίτημα του υπουργείου Οικονομικών για οριζόντιο «πάγωμα» των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης ως τη 15η Μαρτίου. Ακόμη και αν επιστρέψουν σε πλήρη λειτουργία τα δικαστήρια, μέσα στον Μάρτιο (σ.σ. αμφίβολο), μέχρι να οριστούν δικάσιμοι, για τη σωρεία υποθέσεων μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης που έχει συγκεντρωθεί από το Νοέμβριο θα απαιτηθούν μήνες.

Εξού και το ΥΠΟΙΚ επικεντρώθηκε, πλέον, στην οριζόντια προστασία πρώτης κατοικίας για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία ως την 31η Μαΐου.

Τράπεζες και servicers αντιτίθενται στην παραπάνω οριζόντια ρύθμιση, ζητώντας να περιορισθεί η προστασία μόνο για τους ευάλωτους οικονομικά δανειολήπτες. Θυμίζουν, δε, ότι μπορεί να υπάρξει δέσμευση αυτοπεριορισμού των τραπεζών, όπως συνέβη το περασμένο φθινόπωρο.

Αλλά η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Το είδαμε τον Ιανουάριο με τους δείκτες που προέκυπταν από την πώληση της ΑΧΑ στην Generali, το είδαμε και χθες από το Σωματείο των εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, με βάση τους δείκτες P/BV των εισηγμένων ασφαλιστικών στο ΧΑ, Ευρωπαϊκή Πίστη και Interlife.

Λένε λοιπόν οι συνδικαλιστές ότι με βάση τα ίδια κεφάλαια της 31ης Δεκεμβρίου 2019, η Ευρωπαϊκή Πίστη αποτιμάται στο ΧΑ στο 95% της καθαρής της θέσης και η Interlife κοντά στο 66%. Αν λοιπόν ίσχυε ο μέσος όρος των εταιρειών αυτών (80,4%) για την Εθνική Ασφαλιστική, τότε αυτή θα αποτιμάτο προς 920,5 εκατ., όταν το CVC προσφέρει πολύ χαμηλότερο τίμημα.

«Σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα μέχρι σήμερα, μιας και η ΕΤΕ έχει επιλέξει την αδιαφάνεια στην ενημέρωση, η προσφερόμενη τιμή από το fund της CVC ανέρχεται σε 380-400 εκατομμύρια ευρώ. Δεν συμπεριλαμβάνουμε φυσικά σε αυτή την τιμή τις τυχόν προκαταβλητέες προμήθειες προς την NBG Bankassurance, οι οποίες θα καταβληθούν ούτως ή άλλως και δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι προσαυξάνουν το τίμημα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Βέβαια, οι δείκτες δεν αποτελούν πανάκεια για την αποτίμηση μιας εταιρείας, καθώς υπάρχουν και πολλοί άλλοι παράγοντες που συνεξετάζονται, αλλά αναμφίβολα δημιουργούν εντυπώσεις που δεν είναι καθόλου εύκολο να αντιμετωπιστούν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v