Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 12 2021

Πόντιος Πιλάτος στα τιμολόγια της ΔΕΗ & γιαλαντζί σκληρό λοκντάουν

Πόντιος Πιλάτος στα τιμολόγια της ΔΕΗ & γιαλαντζί σκληρό λοκντάουν

ΚΟΥΡΙΕΡ: Η κίνηση αυξάνεται εν μέσω «καραντίνας» αλλά μόνο στους δρόμους. Η εμπορική κίνηση είχε υποχωρήσει πριν καν τα τελευταία περιοριστικά μέτρα και αυτό έχει αντανάκλαση στα e-shop αλλά και στην ταχύτητα με την οποία θα γίνουν οι όποιες παραδόσεις.

Αν και με κλειστά καταστήματα και χωρίς τη «βοήθεια» του click away (παραγγέλνεις και παίρνεις από το κατάστημα), τα στελέχη των εμπορικών αλυσίδων δεν φαίνεται να ανησυχούν για δυσλειτουργίες στο ηλεκτρονικό εμπόριο τις επόμενες ημέρες στις περιοχές «πολύ αυξημένου κινδύνου».

Ο όγκος των παραγγελιών είναι διαχειρίσιμος και δεν προβλέπεται κάποια έξαρση στο επόμενο διάστημα. Η περίοδος, υποστηρίζουν, δεν προσφέρεται για μαζικές αγορές: οι γιορτές πέρασαν και το δέλεαρ των εκπτώσεων δημιούργησε ζήτηση η οποία εκτονώθηκε με την ολιγοήμερη επανεκκίνηση της αγοράς.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των διαδικτυακών πωλήσεων είναι ενισχυμένος συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αντανακλά τις καταναλωτικές τάσεις της πανδημίας που ήρθαν για να μείνουν…

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ενώ οι διαπραγματεύσεις ΔΕΗ - βιομηχανιών για τα τιμολόγια ρεύματος και τις νέες συμβάσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως πληροφορείται η στήλη, αρνείται να παρέμβει και επιλέγει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του, μπορεί το δημόσιο να είναι ο μέτοχος με πλειοψηφικό ποσοστό, ωστόσο η εταιρεία έχει διοίκηση. Μάλιστα πλέκει το εγκώμιό της, σχολιάζοντας πως ξέρει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της επιχείρησης.

Ο ίδιος, κατά τις πληροφορίες, σε όποιον του ανοίγει το θέμα των διαπραγματεύσεων, απαντά ότι δεν είναι ο θεσμικός ρόλος του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας να παρεμβαίνει. Το ίδιο ισχύει και για την κυβέρνηση.

Πάντως, όπως είναι σε θέση να σχολιάσει η στήλη, η στάση του κ. Σκρέκα θυμίζει διαπραγματευτική τακτική, στέλνοντας μήνυμα σε προειδοποιήσεις βιομηχανιών αναφορικά με τις απαιτήσεις τους για τα τιμολόγια ρεύματος…

Τώρα αν θα του βγει, μένει να φανεί…

 

ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ: Ολίγον… γιαλαντζί φαίνεται να μας προκύπτει το «σκληρό» λοκντάουν που ξεκίνησε χθες Πέμπτη. Δεν είναι μόνον η αίσθηση όσων συνεργατών της στήλης κυκλοφόρησαν χθες, μένοντας έκπληκτοι από την αριθμό αυτοκινήτων και ανθρώπων σε διάφορους δρόμους και σημεία, είναι και τα επίσημα στοιχεία της περιφέρειας Αττικής που δείχνουν αύξηση κυκλοφορίας κατά 50%, η οποία σε ορισμένα σημεία έφτασε το… 100%, σε σχέση με το πρώτο λοκντάουν του Μαρτίου. Αλλά και μείωση μόλις κατά… 7% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη ημέρα, την τελευταία πριν εφαρμοστούν ξανά τα… σκληρά μέτρα!

Προφανώς, αν το φαινόμενο αυτό συνεχιστεί, ούτε 2,5 εβδομάδες θα φτάσουν, ούτε 4, πιθανώς ούτε και… 14, για να περιοριστεί δραστικά η πανδημία και «να κάνουμε Πάσχα».

Ποιος θα πληρώσει πρώτος το μάρμαρο; Η οικονομία και ιδιαίτερα οι κλάδοι που μένουν κλειστοί. Αλλά και τα παιδιά που δεν πάνε στο σχολείο… Ας το αναλογιστούμε αυτό, παρά την κούρασή μας από το τρίμηνο «ακορντεόν» των μέτρων και την πλήρη έλλειψη «διασκέδασης».

Όσο το χαλαρώνουμε μόνοι μας τόσο θα παρατείνεται…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v