Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 19 2021

Η χρονοβόρα διαδικασία για νέο CEO του ΤΧΣ και οι… πιστοί στο Νόμο Κατσέλη

Η χρονοβόρα διαδικασία για νέο CEO του ΤΧΣ και οι… πιστοί στο Νόμο Κατσέλη

ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: Στην εκδίκαση των αιτήσεών τους για υπαγωγή της πρώτης κατοικίας σε καθεστώς προστασίας του νόμου 3869 (νόμος Κατσέλη) επέμεινε η συντριπτική πλειονότητα όσων εκ των δανειοληπτών είχαν υποβάλει, τα προηγούμενα χρόνια, σχετική αίτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου το 80% όσων επιδίωξαν την προστασία του νόμου Κατσέλη, επικαιροποίησε τα στοιχεία του στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποδεχόμενο και την άρση απορρήτου.

Οι υποθέσεις τους προβλεπόταν να εκδικαστούν κατά προτεραιότητα από τα Ειρηνοδικεία εντός της φετινής χρονιάς, αλλά με τα δικαστήρια να παραμένουν κλειστά, πάμε για το 2022

 

ΤΧΣ - ΝΕΟΣ CEO: Τον επόμενο μήνα θα έχουμε, σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, νέο διευθύνοντα σύμβουλο στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Η αγορά ουδόλως συμμερίζεται την παραπάνω αισιοδοξία καθώς το θεσμικό πλαίσιο προβλέπει ότι πρέπει να προκηρυχθεί δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος από την Επιτροπή Επιλογής υπό τον Fr. Papadia. Προς το παρόν δεν έχει αναρτηθεί καμία πρόσκληση στην ιστοσελίδα του ΤΧΣ.

Η περίοδος εκδήλωσης ενδιαφέροντος διαρκεί τουλάχιστον 10 ημέρες και ακολουθεί η αξιολόγηση των ενδιαφερόμενων από την εξαμελή Επιτροπή Επιλογής, η σύνταξη short list και η έγκριση καταλληλότητας (fit and proper) από την ΕΚΤ.

Ακολούθως, η short list πάει στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος επιλέγει έναν από τους προτεινόμενους.

Αν ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία, θα πιάσουμε σίγουρα τον Μάη, με τον Ηλ. Ξηρουχάκη να εκτελεί χρέη διευθύνοντος συμβούλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v