Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2021

Το σενάριο για νέα είσοδο στο ΧΑ-Σφηνάκια για Optima και Nef Nef

Το σενάριο για νέα είσοδο στο ΧΑ-Σφηνάκια για Optima και Nef Nef

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Στις 15 Ιανουαρίου το Euro2day.gr είχε δημοσιεύσει θέμα με τίτλο «Πληροφορική: Έρχονται νέες εισαγωγές εταιρειών στο ΧΑ».

Ένας μήνας πέρασε από τότε και στην αγορά ακούγεται ότι η εταιρεία του κλάδου OTS εξετάζει το ενδεχόμενο εισόδου της στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Η OTS (κατά το παρελθόν θυγατρική της Altec) δραστηριοποιείται στον χώρο των ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων για τις ανάγκες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και το 2019 σημείωσε κύκλο εργασιών 4,6 εκατ. ευρώ και κερδοφόρο αποτέλεσμα. Παράλληλα, στις 31/12/2019 είχε ουσιαστικά μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις και ταμείο που προσέγγιζε το 1,5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα πέρυσι, η OTS συγκαταλεγόταν σε εκείνες τις εταιρείες του κλάδου που είχαν εκδηλώσει αρχικά το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά της SingularLogic, μέσω της συμμετοχής της σε κοινοπρακτικό σχήμα.

Σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα χρόνια προβλέπεται να είναι «θερμά» για τον κλάδο της πληροφορικής, καθώς πέρα από την ανάγκη για ψηφιοποίηση της οικονομίας (τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα), υπάρχουν και τα μεγάλα κοινοτικά κονδύλια που αναμένεται να εισρεύσουν στη χώρα, μέσω των ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

 

ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕΠΕΥ-OPTIMA BANK: Οι εργασίες θεματοφυλακής και εκκαθάρισης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ μεταφέρονται στην Optima Bank.

Με τον τρόπο αυτό, η γνωστή χρηματιστηριακή εταιρεία του κ. Τάσου Σταματόπουλου συνεχίζει την αυτόνομη πορεία της, ανεβάζοντας παράλληλα δραστικά τους εποπτικούς της δείκτες.

 

NEF NEF: Η ελληνική εταιρεία με ηγετικό μερίδιο στην αγορά λευκών ειδών κατάφερε να αντισταθμίσει σημαντικό μέρος των απωλειών από την ύφεση στον τουρισμό, κλείνοντας το 2020 με απώλειες περίπου 18%.

Η εταιρεία, που διοικείται από τη δεύτερη γενιά της επιχειρηματικής οικογένειας Κλειδέρη, τους Αλέξανδρο και Κωνσταντίνο Κλειδέρη, μέσω κυρίως των εξαγωγών, του e-shop και του επαγγελματικού ιματισμού άλλων κλάδων πέραν του ξενοδοχειακού, κατάφερε να περιορίσει το αποτύπωμα στις πωλήσεις της από τη βουτιά στον τουρισμό. Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρείας, που με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (του 2019) αναπτυσσόταν με ρυθμό πάνω από 7,5%, στα 17,657 εκατ. ευρώ, συνίσταται κυρίως από συναλλαγές σε καταστήματα πώλησης λευκών ειδών, χονδρέμπορους και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Οι τελευταίες εισέφεραν προ πανδημίας περίπου 4-4,5 εκατ. ευρώ, ενώ πλέον ο τομέας γράφει απώλειες 45-50%.

Η εταιρεία το 2021 κλείνει 60 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Ιδρύθηκε το 1961 από τον Δημοσθένη Κλειδέρη, για να εδραιωθεί με το σήμα Nef Nef το 1991. Σημαντικός σταθμός στην πορεία της ήταν το 2004 η συνεργασία με την Adidas για τις πετσέτες και τα μπουρνούζια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v