Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 24 2021

Κρουαζιέρες, κοντρίτσες στα λιμάνια και τα νεότερα από το ΤΧΣ

Κρουαζιέρες, κοντρίτσες στα λιμάνια και τα νεότερα από το ΤΧΣ

ΤΧΣ-ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Μία ημέρα μετά την παραίτηση Martin Czurda από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και εκτελεστικού μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής, το Ταμείο εξέδωσε, επιτέλους, οικονομικές καταστάσεις 9μήνου.

Οι καταστάσεις υπογράφονται από τον Πρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβολο και το εναπομείναν μέλος της εκτελεστικής Επιτροπής Μαρίκα Φραγκάκη, η οποία είχε παραιτηθεί από τη θέση της στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου.

Προφανώς, η παραίτηση ανακλήθηκε, αλλιώς δεν θα μπορούσε να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή.

Μια ανακοίνωση δεν θα έβλαπτε…

 

ΤΧΣ-ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: Το ποσό των 65,8 εκατ. ευρώ πρόλαβε να εισπράξει, τον περασμένο Νοέμβριο, από τις υπό εκκαθάριση τράπεζες, το ΤΧΣ.

Ένα μήνα μετά ήρθε η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, βάσει της οποίας οι υπό εκκαθάριση τράπεζες θα αποδώσουν, σταδιακά, το 100% της αποζημίωσης στους εργαζόμενους τραπεζών που έκλεισαν κατά τη διάρκεια της κρίσης. Το ΤΧΣ θα αρχίσει να εισπράττει, εκ νέου, αφού προηγηθούν οι εργαζόμενοι.

Τα 36 εκατ. ευρώ από τα 65,8 εκατ. αποδόθηκαν από την υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ, ενώ 16,5 εκατ. ευρώ από τη Συνεταιριστική Δωδεκανήσου.

Σημειώνεται ότι η Συνεταιριστική Δωδεκανήσου έχει αποδώσει ως τώρα στο ΤΧΣ 93,5 εκατ. ευρώ από τα 258 εκατ. ευρώ, που έβαλε το Ταμείο για να καλυφθεί το funding gap.

Πρόκειται για την καλύτερη ως τώρα επίδοση ανάκτησης.

OΛΠ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: Υψηλές προκρατήσεις (616 ως την 30ή Ιανουαρίου) έχει για τη φετινή σεζόν κρουαζιέρας ο ΟΛΠ. Ωστόσο, θεωρείται πολύ απίθανο, σύμφωνα με την έκθεση διοίκησης, ο παραπάνω αριθμός να υλοποιηθεί καθώς οι φορείς εκμετάλλευσης κρουαζιέρας έχουν αρχίσει να αναβάλλουν την εκκίνηση των δρομολογίων τους για τα μέσα του τρέχοντος έτους.

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021, ο OΛΠ έχει ενημερωθεί επισήμως για 111 κρουαζιέρες που αναβάλλονται ή ακυρώνονται έναντι των αρχικών κρατήσεων.

ΛΙΜΑΝΙΑ: Έγραφε η στήλη στις 19 Φεβρουαρίου για τις ενστάσεις διαφόρων παραγόντων της λιμενικής βιομηχανίας στην πρωτοβουλία του προέδρου της Ενωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ) Άγγελου Καρακώστα να στείλει με δική του πρωτοβουλία (όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι παράγοντες) επιστολή στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων της ναυπηγοεπισκευής.

Υπάρχουν όμως και άλλα, ίσως μικρότερης σημασίας θέματα, τα οποία δείχνουν ότι υπάρχει εκνευρισμός για τις κινήσεις του μεταξύ μελών του ΔΣ.

Πάρτε για παράδειγμα την επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Μηνά Παπαδάκη προς τον κ. Καρακώστα για κάποια λάθη στα στατιστικά στοιχεία αφίξεων κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Ηρακλείου που δημοσιοποίησε η ΕΛΙΜΕ (τυπογραφικό λάθος, το χαρακτήρισε ο κ. Καρακώστας).

Αρκεί να διαβάσετε και το πώς καταλήγει επιστολή: «Παρακαλούμε για την άμεση διόρθωση των στατιστικών κρουαζιέρας και την ορθή επανάληψη της κοινοποίησης προς όλους τους αποδέκτες. Aν συνεχίζετε να μας αγνοείτε, αντιλαμβάνεστε ότι η δικαιολoγία του τυπογραφικού λάθους αδυνατίζει σημαντικά και θα μας αναγκάσει να προβούμε σε δημόσια ανακοίνωση-καταγγελία»!

Τελικά λέγεται ότι η διόρθωση έγινε από τον κ. Καρακώστα «εσωτερικά» μεταξύ των μελών της ΕΛΙΜΕ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v