Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 3 2021

«Αστειότητες» και στρατηγικές για την Ελλάκτωρ και μια… αποχώρηση

«Αστειότητες» και στρατηγικές για την Ελλάκτωρ και μια… αποχώρηση

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Μπορεί η νέα διοίκηση να χαρακτήρισε (ανεπισήμως) ως «αστειότητες» την κίνηση των Μπάκου-Καϋμενάκη να την αμφισβητήσουν εμπράκτως, στο πεδίο των μετόχων (πέραν δηλαδή των νομικών ενεργειών που έκαναν), ωστόσο το αίτημά τους για σύγκληση έκτακτης συνέλευσης φαίνεται να έχει πίσω του μια στρατηγική πίεσης προς την πλευρά των Ολλανδών, προκειμένου είτε να δημιουργήσουν είτε να επιταχύνουν εξελίξεις.

Με βάση την κατανομή… κουκιών της πρόσφατης συνέλευσης, οι εφοπλιστές δεν έχουν θεωρητικά καμία πιθανότητα να υπερισχύσουν. Ωστόσο, ανάμεσα στα κουκιά των Ολλανδών, ήταν και ο Λεωνίδας Μπόμπολας, με ποσοστό άνω του 12%. Οι ίδιοι δε οι Ολλανδοί της Reggeborgh εμφανίζονται να έχουν ποσοστό περίπου 14,5%, πολύ μικρότερο από αυτό που αθροίζουν ως δικαιώματα ψήφου οι… αντιφρονούντες.

Η επίμαχη συνέλευση αναμφίβολα θα διεξαχθεί αφού λήξει η προθεσμία για την εξάσκηση του γνωστού option αγοράς που κατέχουν οι Ολλανδοί, στις μετοχές του Λεωνίδα Μπόμπολα.

Κι εδώ αρχίζουν τα… σενάρια. Σκοπεύει η Reggeborgh να αγοράσει όντως τις μετοχές του τελευταίου, όπως έχει το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση να πράξει; Θα υπάρξει ίσως παράταση της συμφωνίας, που όμως θα δημιουργήσει ερωτήματα στην αγορά; Κι αν δεν συμβεί τίποτε από τα δύο, τι θα πράξει ο Λεωνίδας Μπόμπολας;

Το είχαμε πει εξαρχής, ότι δεν αναμέναμε πως η υπόθεση αυτή θα λήξει σύντομα κι έτσι ακριβώς συμβαίνει. Το σίριαλ φαίνεται ότι θα έχει πολλά ακόμη επεισόδια.

ΥΓ: Θυμίζουμε ότι το ποσοστό των δύο εφοπλιστών, μαζί με τον επίσης εφοπλιστή Διαμαντίδη, κινείται σχεδόν στο 31%, ήτοι επικίνδυνα κοντά στο ποσοστό καταστατικής μειοψηφίας, που μπορεί να μπλοκάρει αυξήσεις κεφαλαίου κι άλλες μεγάλες εταιρικές εξελίξεις. Και βεβαίως εύκολα υψηλότερο του συγκεκριμένου ορίου, ανάλογα με το πόσοι μέτοχοι θα συμμετάσχουν.

Τελικά, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ εμφανίζεται να έχει πια πολλούς λιγότερο ή περισσότερο ετερόκλητους και αλληλοσυγκρουόμενους «ρυθμιστές», σε βαθμό που ίσως να απειλείται το όποιο μέλλον της.

Ούτως ή άλλως, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι το... ευτυχές μέλλον της ΕΛΛΑΚΤΩΡ απασχολεί ιδιαιτέρως, τουλάχιστον κάποιους από τους σημερινούς μεγαλομετόχους της.

ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Ούτε επτά μήνες δεν έμεινε στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών ο διορισμένος από τον προηγούμενο υπουργό ΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη.

Ο καθηγητής Χρήστος Αγιακλόγλου παραιτήθηκε και σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, η εισηγμένη αποδίδει την αποχώρησή του στον φόρτο εργασίας που είχε και τη δυσκολία του να συντονίσει τα καθήκοντά του στην εταιρεία με αυτά της έδρας του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Πάντως, υπάρχουν και φήμες που αναφέρουν πως ανάμεσα στον καθηγητή και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της εισηγμένης, η χημεία δεν ήταν και η καλύτερη...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v