Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2021

Τα δύο κρίσιμα tips για ιδιοκτήτες ακινήτων - Τα ντιλ που έρχονται στα POS

Τα δύο κρίσιμα tips για ιδιοκτήτες ακινήτων - Τα ντιλ που έρχονται στα POS

POS: Μεγάλη αναστάτωση, υπέροχη κατάσταση επικρατεί στον κλάδο της διάθεσης/υποστήριξης και εκκαθάρισης συναλλαγών POS.

Όπως είναι γνωστό, η Πειραιώς ετοιμάζεται να πωλήσει τον κλάδο εκκαθάρισης συναλλαγών μέσω POS, σε μια εκ τις Euronet, Nexi.

Η αγορά στοιχηματίζει ότι ο κλάδος θα καταλήξει στη Euronet. Και αυτό διότι ο όμιλος Nexi, που είναι ο άλλος ισχυρός διεκδικητής, έχει «στα σκαριά» άλλη εξαγορά στην Ελλάδα. Σε συγγενή τομέα με την ίδια, όμως, στόχευση.

Τέλος, τον δρόμο της Πειραιώς εξετάζει να ακολουθήσει άλλη μια συστημική τράπεζα. Ιδιαίτερα, αν η Πειραιώς πωλήσει με υψηλό πολλαπλασιαστή.

 

AKINHTA I: «Παλεύουμε να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο». Με αυτή τη φράση ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί μια μικρή «πίστωση» χρόνου έναντι του χρονοδιαγράμματος προθεσμιών υποβολής αιτήσεων και πληρωμών για τις δηλώσεις Covid ιδιοκτητών ακινήτων, μετά την αναβάθμιση του Taxis το περασμένο Σαββατοκύριακο, η οποία κράτησε το σύστημα κλειστό.

Με αυτά τα δεδομένα, δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε παράταση της προθεσμίας των δηλώσεων Covid Ιανουαρίου, η οποία λήγει αύριο, αλλά ούτε και σχετική καθυστέρηση των πρώτων πληρωμών αποζημιώσεων για τα μηδενικά ενοίκια του Ιανουαρίου. Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Οικονομικών ορίζει ότι η πρώτη πληρωμή για τα μισθώματα Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου και θα φανεί τις επόμενες ημέρες αν βγαίνει ο «αγώνας» ή θα χρειαστεί παράταση.

 

AKINHTA II: Αυτόματη διακοπή της χρέωσης των δημοτικών τελών με τη διακοπή ηλεκτροδότησης ακινήτων χωρίς την υποβολή σχετικής αίτησης, επιδιώκει η ΠΟΜΙΔΑ. Ο πρόεδρός της Στράτος Παραδιάς εκτίμησε, στο πλαίσιο διαδικτυακής εκδήλωσης, πως σύντομα θα δρομολογηθεί σχετική απόφαση από την κυβέρνηση. Η προοπτική αυτή υποστηρίζεται από το γεγονός ότι ήδη ποσοστό της τάξεως του 60% των δήμων έχουν συνδεθεί με τον ΔΕΔΔΗΕ, επομένως έχουν άμεση εικόνα των διακοπών ηλεκτροδότησης και μπορούν, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή σχετικής αίτησης από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, να σταματούν απευθείας τις χρεώσεις στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v