Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 24 2021

Η... σούζα στο αλογάκι της Alexa και τα χαμόγελα που πάγωσαν στον τουρισμό

Η... σούζα στο αλογάκι της Alexa και τα χαμόγελα που πάγωσαν στον τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Τα αρχικά χαμόγελα που προκάλεσαν οι σχεδιασμοί για άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου αλλά και για υποδοχή τουριστών από τρίτες χώρες που έχουν προχωρήσει στους εμβολιασμούς (Ισραήλ, Σερβία) διαδέχεται ο προβληματισμός.

Δεν είναι μόνο η έξαρση της πανδημίας σε πολλές χώρες-πηγές τουριστικής κίνησης, όπως η Γερμανία, που θα περάσει το Πάσχα των Καθολικών σε καθεστώς σκληρού lockdown. Είναι και τα μέτρα που ανακοίνωσε η Μεγάλη Βρετανία, η οποία επιβάλλει σκληρές ποινές σε όσους επιχειρήσουν ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό πριν αρθούν οι απαγορεύσεις.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της χώρας είχε προαναγγείλει ότι τα ταξίδια διακοπών στο εξωτερικό θα μπορούσαν να επιτραπούν από τις 17 Μαΐου. Ωστόσο το κύμα πανδημίας που πλήττει την Ευρώπη, που άλλωστε είναι πολύ πίσω σε εμβολιασμούς, φαίνεται να δημιουργεί δεύτερες σκέψεις και να πηγαίνει πίσω τα χρονοδιαγράμματα.

Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το γεγονός ότι οι Βρυξέλλες δεν καλοβλέπουν διμερείς συμφωνίες με χώρες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης για προσέλευση τουριστών, δεδομένου ότι τάσσονται υπέρ της ενιαίας γραμμής εντός της ζώνης Σένγκεν.

Ορισμένοι ξενοδοχειακοί παράγοντες θεωρούν ότι δεν υφίσταται πλέον το όριο της 14ης Μαΐου και θα πάμε εκ των πραγμάτων πιο πίσω, ίσως και στα μέσα Ιουνίου, για το ουσιαστικό άνοιγμα της σεζόν.

Αν χαθεί ο Ιούνιος, μάλλον θα μείνει όνειρο απατηλό ο στόχος που είχε τεθεί να «πιάσουμε» φέτος το 50% των επιδόσεων του 2019.

 

ALEXA: Επειδή έχουμε βαρεθεί με ορισμένους τύπους και τις υπερφίαλες δηλώσεις τους περί στατιστικών, (φαίνεται ότι η κα Πελώνη δεν είναι η μόνη που βλέπει «πρωτιές» εκεί που δεν υπάρχουν), αλλά και διάφορους δήθεν περισπούδαστους που μελετάνε, υποτίθεται, «έγκυρα» στοιχεία, παραθέτουμε ένα γράφημα της περίφημης Alexa (πριν κάποια χρόνια έβγαζε πρώτο σε θέαση στην Ελλάδα ένα... βουλκανιζατέρ), χωρίς να βάλουμε ποιο ελληνικό site -του χώρου μας- αφορά. Εκείνοι που πρέπει σίγουρα θα αναγνωρίσουν τον... εαυτό τους!

Πώς το έλεγαν παλιά οι Λαρισαίοι; «Σούζα τ' αλογάκι»! Και τι σούζα, κατακόρυφη!

Προφανώς κάπου εκεί στις αρχές Σεπτέμβρη βρήκαν το μαγικό ελιξίριο της αναγνωσιμότητας κι έπεσαν μέσα στο τσουκάλι!

Σαν τον Οβελίξ ένα πράγμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v