Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 16 2021

Παραπληροφόρηση στα κρούσματα, νέοι «χρησμοί» Βακάκη και τροπολογίες για τις συντάξεις

Παραπληροφόρηση στα κρούσματα, νέοι «χρησμοί» Βακάκη και τροπολογίες για τις συντάξεις

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ: Θέμα δημιουργήθηκε χθες με διαρροές προς φιλοκυβερνητικά Μέσα, ότι δήθεν τα κρούσματα που προέκυψαν από τα self-tests και διασταυρώθηκαν με δεύτερο τεστ, καταγράφηκαν μαζικά χθες «φουσκώνοντας» τον αριθμό τους, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Δεδομένου ότι από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, δηλαδή τον ΕΟΔΥ, διαψεύστηκαν αυτές οι πληροφορίες, καθότι τα σχετικά κρούσματα είχαν καταγραφεί προχθές Τετάρτη (και αναγράφονταν καθαρά στην έκθεση της ίδιας ημέρας), το ερώτημα είναι ποιοι -και γιατί- έκαναν τέτοιες διαρροές «παραπληροφόρησης»;

Μήπως να σοβαρευτούν ορισμένοι;

 

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ Ι: Ακόμα και σήμερα είναι πιθανό να κατατεθούν στη Βουλή μια σειρά ασφαλιστικών διατάξεων με στόχο την επίσπευση της έκδοσης συντάξεων. Αιχμή του δόρατος η δυνατότητα ιδιωτών (δικηγόρων και λογιστών) να εμπλακούν στη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει την αμοιβή τους, η οποία θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση. Οι ιδιώτες θα έχουν πρόσβαση τόσο στο φυσικό όσο και στο ηλεκτρονικό αρχείο του ΕΦΚΑ, δεν θα μπορούν, όμως, να εκδίδουν ή έστω να συντάσσουν τις οριστικές αποφάσεις. Αυτό θα παραμείνει δουλειά των εργαζόμενων στον Φορέα.

Οι οποίοι και θα υπογράφουν, χωρίς όμως να έχουν ευθύνες…

 

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΙ: Με άλλες τροπολογίες που θα κατατεθούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (τώρα εξηγείται o τίτλος «… και ασφαλιστική ρύθμιση» σε ένα νομοσχέδιο που δεν περιείχε ουσιαστικά ασφαλιστικά θέματα), η προσωρινή σύνταξη γίνεται υποχρεωτική για όλους (ακόμη και τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ). Ταυτόχρονα εξομοιώνονται τα χρέη επαγγελματιών - επιστημόνων στον ΕΦΚΑ στις 20.000 ευρώ. Με οφειλές κάτω από αυτό το όριο θα μπορεί κάποιος να λάβει σύνταξη, ακόμη και προκαταβολή αυτής. Για τους αγρότες, βέβαια, το όριο διαμορφώνεται στις 6.000 ευρώ.

Στον αντίποδα, δεν θα υπάρχουν οι διατάξεις για την απλοποίηση έκδοσης συντάξεων στην περίπτωση της διαδοχικής ασφάλισης.

Το θέμα αποδεικνύεται «καυτό» και δύσκολο…

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΚΑΚΗΣ: Κίνδυνο πληθωρισμού βλέπει ο επικεφαλής της Jumbo τους επόμενους μήνες, καθώς και αυξήσεις τιμών από την μετακύλιση των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες (30-50%) αλλά και τα υψηλότερα μεταφορικά κόστη, που φτάνουν ακόμη και το πενταπλάσιο των περσινών για κάποιους παίκτες του ανταγωνισμού.

Δεν ήταν μόνο αυτή η είδηση που έδωσε ο γνωστός επιχειρηματίας, ενημερώνοντας την ένωση θεσμικών. Επέμεινε στις βολές απέναντι στο μοντέλο λειτουργίας της αγοράς, χαρακτηρίζοντας «click inside» και «click away» ως εργαλεία παράδοσης και όχι πώλησης προϊόντων.

Είναι μια δικαιολογία, όπως είπε χθες στους αναλυτές, για να αποφύγεις τις μηδενικές πωλήσεις και τόνισε ότι «δεν υπάρχει αγορά» υπό τις παρούσες συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη φάση επανεκκίνησης της αγοράς, τα καταστήματα Jumbο δεν λειτούργησαν με το υβριδικό μοντέλο, στάση που προκάλεσε την έντονη δυσφορία κυβερνητικών κύκλων…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v