Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 12 2021

«Μισές» οι δεήσεις του ΥΠΑΝ για την εστίαση - Η εταιρική ευθύνη στην πανδημία και το River West

«Μισές» οι δεήσεις του ΥΠΑΝ για την εστίαση - Η εταιρική ευθύνη στην πανδημία και το River West

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: Πολύς λόγος έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για την ατομική ευθύνη σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού, καιρός ήταν να φτάσουμε και στο θέμα της εταιρικής ευθύνης.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή τα δύο υποχρεωτικά self-tests την εβδομάδα στους εργαζόμενους σε οκτώ κλάδους του ιδιωτικού τομέα (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες κ.λπ.). Ενα εξ αυτών πρέπει να καλυφθεί από τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

«Εχουν ευθύνη για την υγεία και τη μη διασπορά του κορωνοϊού στους χώρους τους και οφείλουν κι αυτές να φροντίζουν για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων», απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Ελα όμως που, όπως λέει ο λαός, όπου υπάρχει φτώχεια, υπάρχει γκρίνια. Επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης, για παράδειγμα, αναρωτιούνται γιατί πρέπει να επωμιστούν ένα ακόμα βάρος, τη στιγμή που ακόμα δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα που θα τους προσέφερε χρηματοδότηση για την επανεκκίνηση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και να ανοίξει τις επόμενες ημέρες, χρήμα δεν θα δουν πριν τον Ιούνιο!

Ασε που θυμίζουν τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι από τις αρχές Απριλίου θα δινόταν ένα δωρεάν τεστ σε όλους τους πολίτες.

Και μπήκαμε για τα καλά στον Μάιο περιμένοντας…

ΕΣΤΙΑΣΗ: Πολλές δεήσεις για την ταχεία έγκριση του προγράμματος ενίσχυσης της εστίασης από την Κομισιόν έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Και φαίνεται να εισακούστηκαν, αφού το «πράσινο φως» δόθηκε χθες.

Ωστόσο, στο υπουργείο, ξέχασαν να κάνουν τις ανάλογες δεήσεις για τη γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων που όπως είχε πει ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης θα άνοιγε στις 10 Μαΐου να μην είναι ακόμη έτοιμη. Θα ανοίξει, είπε, χθες, την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Να θυμίσουμε απλά ότι το πρόγραμμα ανακοινώθηκε την 1η Απριλίου, μετά από ευρεία, υπό τον πρωθυπουργό, σύσκεψη. Μήπως για το γεγονός ότι 40 ημέρες μετά, δεν είναι έτοιμη η πλατφόρμα, κάποιοι θα έχουν ευθύνες…

 

ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ: Μεγαλώνει ο Μουστάκας στο River West. Το πολυκατάστημα παιχνιδιών της γνωστής αλυσίδας έχει κλείσει επιπλέον χώρο στο νέο τμήμα του εμπορικού κέντρου του Κηφισού στο Αιγάλεω. Φέρεται να είναι από τους πρώτους μισθωτές των νέων χώρων που δημιουργούνται με την επέκταση, συνολικής επιφάνειας περίπου 25.000 τ.μ.

Οι κατασκευαστικές εργασίες στο παρακείμενο οικόπεδο, που άρχισαν πέρυσι, είναι σε τελική φάση και αναμένεται να ολοκληρωθούν στο β’ εξάμηνο του 2021, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Noval Property.

Μια ακόμη μισθωτική σύμβαση, που κατά πληροφορίες έχει υπογραφεί, είναι με την εταιρεία αθλητικών ειδών Decathlon, ενώ συμφωνίες έχουν γίνει και με αλυσίδες από τον χώρο της εστίασης, που θα ενισχύσουν περαιτέρω το χαρτοφυλάκιο του River West σε αυτό τον τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v