Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 14 2021

Ποιος είναι ο νέος CΕΟ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ - H σκληρή απειλή Αδωνι και το μπρα ντε φερ στα Telecoms

Ποιος είναι ο νέος CΕΟ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ - H σκληρή απειλή Αδωνι και το μπρα ντε φερ στα Telecoms

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Τη θέση του CEO πρόκειται να αναλάβει λίαν συντόμως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Ευθύμιος Μπουλούτας, στέλεχος με μακρά πορεία και εμπειρία σε κορυφαίες θέσεις στον χώρο των επενδύσεων, της τραπεζικής και των συμβουλευτικών υπηρεσιών, ο οποίος ήδη κατέχει υψηλές θέσεις σε θυγατρικές του ομίλου όπως η ΑΚΤΩΡ παραχωρήσεις.

Επίκεινται δε και περαιτέρω αλλαγές, στην τρέχουσα διοικητική ομάδα, προκειμένου να καλυφθούν και «τα σύγχρονα κριτήρια περί εταιρικής διακυβέρνησης», περιλαμβανομένου, σε δεύτερη φάση, του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οπως προκύπτει λοιπόν, η διοίκηση που τοποθετήθηκε από τους Ολλανδούς της Reggeborgh μετά την πρώτη «μάχη» της χρονιάς για τον έλεγχο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ήταν μάλλον… project oriented. Είχε δηλαδή ως στόχο να κερδίσει τον έλεγχο του ομίλου (γεγονός που σφραγίστηκε στη δεύτερη έκτακτη συνέλευση), δίνοντας μετά τη σκυτάλη σε νέα σύνθεση, για τα περαιτέρω.

Το ίδιο ισχύει και για τον μέχρι τώρα CEO Άρη Ξενόφο, ο οποίος έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς το προαναφερθέν project, θα παραμείνει μαθαίνουμε στον όμιλο, πλην όμως σε θέσεις που πιθανώς θα του επιτρέπουν να ασχοληθεί και με άλλες δραστηριότητες.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Ι: Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά από καραμπινάτες περιπτώσεις διασπάθισης των προγραμμάτων στήριξης των επιχειρήσεων. Όπως αυτή της καφετέριας των 25 τετραγωνικών μέτρων με τους 150 εργαζόμενους.

Αυτό μάλλον είχε κατά νου ο Αδωνις Γεωργιάδης και έσπευσε χθες να προειδοποιήσει ότι όταν κατατεθούν οι φορολογικές δηλώσεις του 2020, θα γίνει εκ των υστέρων έλεγχος στις αιτήσεις για στήριξη της εστίασης.

Η πλατφόρμα ανοίγει σήμερα και η κάθε αίτηση θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση λογιστή, με την οποία θα αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μείωση τζίρου που δηλώνεται.

«Αυτός που θα προσπαθήσει να εξαπατήσει το κράτος, θα αντιμετωπίσει ποινές όπως η επιστροφή των χρημάτων, αλλά θα έχει και πολύ βαριές ποινές ο λογιστής. Ο λογιστής που θα συμπράξει για να εξαπατηθεί το κράτος δεν μπορεί να είναι ένας λογιστής που συνεργάζεται με το κράτος, με ό,τι αυτό σημαίνει για την άδειά του», είπε.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα χρήματα για την επανεκκίνηση οι δικαιούχοι θα τα πάρουν αρκετές εβδομάδες μετά την ίδια την επανεκκίνηση!

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΙ: Ο υπουργός πάντως έκανε και την πρόβλεψη ως προς το πότε θα πιάσουμε το 50% των εμβολιασμών με μία δόση, οπότε θα ξεκλειδώσει μια σειρά δραστηριοτήτων (εστίαση σε κλειστούς χώρους κ.λπ.)

Είναι ρεαλιστικός στόχος τα μέσα Ιουνίου, σημείωσε.

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών - Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεχίζουν να βρίσκονται σε ένα άτυπο μπρα ντε φερ για τον έλεγχο του… ελέγχου στις τηλεπικοινωνίες.

Το τελευταίο επεισόδιο γράφεται από την ΕΕΤΤ, η οποία προσλαμβάνει σύμβουλο για την εκπόνηση μελέτης αποτίμησης του επιπέδου λιανικών τιμών παροχής υπηρεσιών Κινητής Τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Η ΕΕΤΤ μάλιστα, αποτάθηκε στη διεθνή εταιρεία «T3i Group LLC dba Tarifica» (Tarifica) που, όπως τονίζεται στην απόφαση, είναι «ηγέτης» στον συγκεκριμένο τομέα.

Η «κόντρα» που ξεκίνησε εδώ και πάνω από ένα χρόνο μεταξύ των δύο Αρχών φαίνεται ότι ήρθε για να… μείνει, μια και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αν και με κάποιες εσωτερικές αντιρρήσεις, φαίνεται να διεκδικεί με εμμονή την εποπτεία της αγοράς τηλεπικοινωνιών σε επίπεδο τιμών, ενώ η ΕΕΤΤ από την πλευρά της λαμβάνει συνεχώς αποφάσεις για μελέτες που θα χρησιμοποιηθούν στον έλεγχο και στη ρύθμιση της εν λόγω αγοράς.

Το έργο του νέου συμβούλου της ΕΕΤΤ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως στις 31 Μαΐου 2021, ένα ιδιαίτερα σφιχτό χρονοδιάγραμμα.

Γεγονός που σημαίνει ότι δεν αργούν τα επόμενα… επεισόδια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v