Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 15 2021

Τι σήμα δίνει το deal ισχυρών μετόχων, μεταξύ Virtus-Ideal

Τι σήμα δίνει το deal ισχυρών μετόχων, μεταξύ Virtus-Ideal

IDEAL-Virtus: Για όσους δεν το κατάλαβαν, στο ΧΑ δημιουργείται ένα “conglomerate που θα συνδέσει τα θετικά στοιχεία των δύο συστατικών του, δηλαδή του ομίλου IDEAL (οικογένεια Δαυίδ) και της Virtus International Partners (Λάμπρος Παπακωνσταντίνου με ισχυρούς μετόχους την οικογένεια Κάτσου, τον όμιλο Ολύμπια του Πάνου Γερμανού, αλλά και τις τράπεζες Πειραιώς και Eurobank).

Αποτελώντας πλέον μια πολυμετοχική εισηγμένη εταιρεία Holding, με 100% ελεγχόμενες θυγατρικές σε διάφορους κλάδους, η IDEAL, αποτελεί προφανώς για τους μετόχους της Virtus, την μετεξέλιξη του Fund, σε ένα ευέλικτο εισηγμένο σχήμα. Αλλά και για τους υφιστάμενους μετόχους της IDEAL, την μετεξέλιξη του ομίλου σε ένα πιο «αναπτυξιακό» σχήμα που δυνητικά συνδυάζει τα πλεονεκτήματα μιας εισηγμένης, με την επενδυτική «τεχνογνωσία» των πρωταγωνιστών του Virtus, ανοίγοντας νέες δυνατότητες, ιδίως στο τομέα των… εξαγορών.

Kι αυτό κατά την άποψη μας, σε συνδυασμό με την ίδια την απόφαση «συνεταιρισμού» μεταξύ τόσων βαρύγδουπων επιχειρηματικών ονομάτων, είναι ένα ακόμη ξεκάθαρο σημάδι, ότι το Χρηματιστήριο επανέρχεται στο προσκήνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v