Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 17 2021

Η αλλαγή σκυτάλης σε Public-MediaMarkt, η «έξοδος» της ΓΕΚΕ και το... χαράτσι από τους ρύπους

Η αλλαγή σκυτάλης σε Public-MediaMarkt, η «έξοδος» της ΓΕΚΕ και το... χαράτσι από τους ρύπους

PUBLIC-MEDIA MARKT: Ουδέν κακόν αμιγές... καλού. Έτσι σχολιάζει η αγορά την ξαφνική αποχώρηση του CEO της εταιρείας Joern Taubert για «προσωπικούς λόγους», καθώς δεν πείστηκε ότι ο ξενόφερτος μάνατζερ κατάφερε να κατανοήσει και να εναρμονιστεί στις συνθήκες του ελληνικού retail.

Πρόκειται άλλωστε για πείραμα που σπανίως πετυχαίνει διεθνώς στον συγκεκριμένο χώρο.

Ο Ρόμπυ Μπουρλάς, από την άλλη, είναι χρόνια στον όμιλο, έχει θητεύσει επικεφαλής της εταιρείας και καλείται τώρα να διαχειριστεί το ίδιο περίπου «στοίχημα», αλλά πλέον σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα μεγεθών.

 

ΓΕΚΕ: Φουντώνει τις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενη έξοδο της ΓΕΚΕ (ξενοδοχείο President) από το Χρηματιστήριο της Αθήνας, η χρηματιστηριακή ανακοίνωση της Παρασκευής. Ειδικότερα, η διοίκηση της εισηγμένης δήλωσε ότι τέσσερις μέτοχοί της (μέλη της οικογένειας Κεφάλα) «συμφώνησαν και από 11/5/2021, ενεργούν συντονισμένα για τον έλεγχο της εταιρείας, κατά τρόπο ώστε να υιοθετείται κοινή πολιτική ως προς τη διοίκησή της».

Να σημειωθεί επίσης ότι:

Πρώτον, οι τέσσερις αυτοί μέτοχοι ελέγχουν αθροιστικά το 93,14% της εταιρείας (πάνω από το όριο του 90% που απαιτεί το θεσμικό πλαίσιο για delisting μετά από δημόσια πρόταση) και

δεύτερον, κατά το παρελθόν, η Δωροθέα Κεφάλα (απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετόχου μειοψηφίας στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης της εισηγμένης) δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο απόφασης για έξοδο της εταιρείας από το Χρηματιστήριο.

Οψόμεθα…

ΡΥΠΟΙ: Όλο και πιο πάνω σκαρφαλώνουν οι τιμές των δικαιωμάτων εκπομπής CO2 στο ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ρύπων. Από το σοκ των 51 ευρώ ανά τόνο στις 7 Μαΐου, φλέρταραν με την περιοχή των 55 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα και έφτασαν την Παρασκευή στα 57 ευρώ ανά τόνο.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι καταναλωτές ηλεκτρισμού θα δουν ακόμη πιο φουσκωμένους λογαριασμούς στα τιμολόγιά τους Μάιο-Ιούνιο.

Ο λόγος είναι ότι οι προηγούμενες αυξήσεις από ΔΕΗ και εναλλακτικούς προμηθευτές υπολογίστηκαν με βάση τις τιμές του CO2 στα 51 ευρώ.

Και ακόμη δεν τελείωσε ο Μάιος…

 

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ: Ο επιχειρηματίας Ιωάννης Γρύλος θα είναι όπως φαίνεται ο νέος επενδυτής στο Βιολογικό Χωριό. Θα αναλάβει την κάλυψη του ομολογιακού των 9,5 εκατ. ευρώ που ενέκρινε πρόσφατα η γενική συνέλευση της αλυσίδας βιολογικών προϊόντων, μέσω της εταιρείας του, Swissport Hellas Sub S.A.

Η τελευταία, που δραστηριοποιείται στην επίγεια εξυπηρέτηση με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης και ως γνωστόν είναι συνεδεμένη με τη Sky Express, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για σύναψη σύμβασης επένδυσης με τη Βιολογικό Χωριό. Η Swissport Hellas Sub S.A. διορίστηκε εκπρόσωπος των ομολογιούχων, όντας ο μοναδικός αρχικός ομολογιούχος.

Κάπως έτσι αλλάζει σελίδα το Βιολογικό Χωριό, εταιρεία που ιδρύθηκε στην αφετηρία της προηγούμενης κρίσης, το 2008, από τον Δημήτρη Κρομμύδα, ο οποίος δύο χρόνια αργότερα συνεταιρίστηκε με τον Νίκο Ζαχαράτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v