Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 21 2021

ΕΛΠΕ: «Κάλλιο 4 και… στο χέρι» είπε το Δημόσιο - Σφηνάκια για φορολογικές δηλώσεις και Folli Follie

ΕΛΠΕ: «Κάλλιο 4 και… στο χέρι» είπε το Δημόσιο - Σφηνάκια για φορολογικές δηλώσεις και Folli Follie

ΕΛΠE: Για να μην κοροϊδευόμαστε, η επιτυχία του εταιρικού μετασχηματισμού του ομίλου και η υλοποίηση ενός πιο πράσινου μέλλοντος, σε μια εποχή τεκτονικών αλλαγών στον χώρο της ενέργειας, ιδίως δε στα ρυπογόνα ορυκτά καύσιμα, είναι το κρίσιμο θέμα για την εταιρεία και τους επενδυτές της, κι όχι το αν το Δημόσιο επέλεξε να ορίζει μέλη αντί να εκλέγονται αυτά από τη Γ.Σ.

Άλλωστε, όπως έχει αποδειχτεί στην πράξη, εκτός αν γίνει η Ελλάδα… Σοβιετία του πάλαι ποτέ, το ζητούμενο είναι να υπάρχει υγιής αρμονική συνύπαρξη των δύο μετόχων.

Εδώ στην… Ψωροκώσταινα κολλάμε πολύ σε τέτοια θέματα, δηλαδή του ποιος έχει το μάνατζμεντ, είτε με την οπτική ότι το κράτος έχει αποδειχτεί κακός επιχειρηματίας (και επιρρεπής στο… ρουσφέτι), είτε, ανάποδα, ότι είναι κακό να διαχειρίζονται ιδιώτες «κρατική περιουσία». Χωρίς -ακόμη- να έχουμε αντιληφθεί ότι σε άλλες χώρες δουλεύουν επιτυχώς και το ένα και το άλλο μοντέλο, άρα στον βαθμό που δεν δουλεύουν στην Ελλάδα, φταίμε εμείς και τα στραβά μας κι όχι το... μοντέλο!

Το ίδιο συμβαίνει και με το θέμα συμμετοχής των εργαζόμενων στη διοίκηση μιας εταιρείας. Εδώ είναι θέσφατο για κάποιους αριστερούς και κατάρα για κάποιους φιλελεύθερους. Σε κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως, κι αυτό το μοντέλο λειτουργεί ικανοποιητικά, ενώ δεν αποκλείεται στις νέες συνθήκες που αργά αργά ξεπροβάλλουν (κι έχουν φτάσει στο σημείο να αμφισβητούν ανοιχτά το παλιό αξίωμα ότι αποκλειστικός στόχος μιας εταιρείας είναι το κέρδος) να το δούμε να βρίσκει εφαρμογή, με κάποιο τρόπο, σε πολύ προχωρημένες, καθαρά ιδιωτικές εταιρίες.

 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Συνήθως τα αιτήματα για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων διατυπώνονται κοντά στην εκπνοή του χρονικού περιθωρίου. Φέτος έχουμε το ανάποδο. Αιτήματα παράτασης πριν καν ανοίξει το taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με επιστολή στους συναρμόδιους υπουργούς και στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, ζήτησε από την ώρα που θα ανοίξει η πλατφόρμα να υπάρχει περιθώριο τεσσάρων μηνών για την υποβολή των δηλώσεων -καλό Σεπτέμβρη δηλαδή-, με αντίστοιχη προσαρμογή του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης των φόρων μέχρι τον Φεβρουάριο.

Με τα σημερινά δεδομένα, οι δηλώσεις υποβάλλονται έως το τέλος Ιουνίου και σε αυτή την περίπτωση, οι μηνιαίες δόσεις είναι οκτώ με πρόβλεψη έκπτωσης 3% αν πληρωθεί εφάπαξ ο φόρος. Διαφορετικά δεν προβλέπεται έκπτωση, αλλά διπλή πληρωμή για Ιούλιο-Αύγουστο, τέλη του καλοκαιριού.

Το πρόβλημα είναι ότι το Taxisnet δεν έχει ανοίξει ακόμα -κατά τις 25 Μαΐου εκτιμούσαν προ ημερών πηγές του υπουργείου- και ούτε καν έχουν βγει εγκύκλιοι και έντυπα για να τρέξει η διαδικασία. Προ ημερών για παράδειγμα, ψηφίστηκε η διάταξη για τη μείωση της προκαταβολής φόρου, αλλά αν δεν βγει απόφαση και εγκύκλιος για την πρακτική εφαρμογή, το ελληνικό σύστημα δεν δουλεύει…

Στοιχήματα για παράταση δεν βάζουμε, αλλά ένα στοίχημα ότι όσοι πληρώσουν εφάπαξ και τον Αύγουστο θα πάρουν το 3%, θα το τολμήσουμε...

 

FOLLI FOLLIE: Σε επιπλέον τζίρο και έσοδα από άλλες πηγές φαίνεται να ποντάρει η Folli Follie για να καλύψει το κονδύλι που υπολόγιζε από το πακέτο της Dufry.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να ανοίξει πιθανόν μέσα στο καλοκαίρι και άλλο Factory Outlet Local, στην οδό Αχαρνών, κοντά στον Άγ. Ελευθέριο. Θα είναι το τρίτο, μετά τα δύο που λειτουργούν σε Παλαιό Φάληρο και Μαρούσι.

Αν το σχέδιο προχωρήσει, το δίκτυο των εκπτωτικών πολυκαταστημάτων θα φτάσει τα έξι, αν συνυπολογιστούν τα μεγάλα Factory Outlet στην οδό Πειραιώς, στο εμπορικό πάρκο έξω από το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αλλά και το Factory North, το outlet που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της στον Άγιο Στέφανο. Ταυτόχρονα ενισχύει και το δίκτυο των καταστημάτων Folli Follie και φέρεται να έχει κλείσει χώρο για νέο κατάστημα στον Πειραιά.

Η εταιρεία επιχειρεί να αξιοποιήσει το θετικό momentum στην αγορά, μετά την επανεκκίνηση, καθώς η υπέρβαση του στόχου πωλήσεων στο σχέδιο εξυγίανσης θα είναι «ατού», όταν θα έρθει η ώρα να επικαιροποιήσει το business plan με τους ομολογιούχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v