Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 4 2021

Forthnet:«Σπάει» στα δύο, μπαίνει στην κινητή - Ποιοι ετοιμάζουν «χρυσές δουλειές» στο real estate

Forthnet:«Σπάει» στα δύο, μπαίνει στην κινητή - Ποιοι ετοιμάζουν «χρυσές δουλειές» στο real estate

FORTHNET: Διάσπαση δραστηριοτήτων μεταξύ συνδρομητικής τηλεόρασης (παραγωγή περιεχομένου, δικαιώματα κ.λπ.) και υπηρεσιών τηλεφωνίας προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία.

Ήδη έχει προχωρήσει στον διοικητικό διαχωρισμό της εμπορικής πολιτικής - διαχείρισης πελατών και της αγοράς τηλεοπτικού περιεχομένου, καθώς η United Group από την αρχή του χρόνου διαχειρίζεται «κεντρικά» τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με τη διοίκηση να ασκείται από τη μητρική εταιρεία στο εξωτερικό.

Υπό «ελληνική διεύθυνση» έχει μείνει το κομμάτι των πελατών, των χρεών και των συνδυαστικών πακέτων που σύντομα θα περιλαμβάνει και συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας, μια και η εταιρεία ετοιμάζει πλέον «στα άμεσα πλάνα της» την είσοδο και στη συγκεκριμένη αγορά.

Παρά τα κατά καιρούς λεχθέντα περί του αντιθέτου (από τους ήδη δραστηριοποιούμενους), στη Forthnet δείχνουν πλέον πεπεισμένοι ότι η αγορά της κινητής «χωράει» κι άλλο πάροχο.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο λογιστικός διαχωρισμός των δραστηριοτήτων σε δύο διαφορετικές εταιρείες αναμένεται να γίνει επίσημα στο τέλος του 2021 ή στις αρχές του 2022, οπότε και θα έχουν δοθεί λύσεις σε θέματα φορολογικά, που προκύπτουν από το «σπάσιμο» σε θέματα πελατών και περιεχομένου.

 

ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΣ: Παράταση μερικών εβδομάδων έχει δοθεί για τη σύνταξη Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία θα καθορίζεται ο τρόπος υλοποίησης αύξησης κεφαλαίου υπέρ Δημοσίου, όταν ενεργοποιείται ο νόμος Χαρδούβελη, όπως συνέβη με την περίπτωση της Attica Bank.

H Κομισιόν ζητά επίμονα να επιλυθεί το παραπάνω θέμα, καθώς ο νόμος Χαρδούβελη ψηφίστηκε το 2013 και οκτώ χρόνια μετά, το πλαίσιο παραμένει ατελές.

Κατά την προηγούμενη αξιολόγηση, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου έως το τέλος Μαΐου. Το έργο ανέλαβε ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά σύμφωνα με τις πάντα... sic διαρροές, το σύνθετο αντικείμενο και οι πολλαπλές παράμετροι που πρέπει να συνυπολογιστούν, οδήγησαν σε μικρή μετάθεση.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι το υπουργείο αναγκάστηκε να προσφύγει σε εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι είχαν βοηθήσει στη σύνταξη του νόμου Χαρδούβελη.

 

REAL ESTATE: Μεθοδικά και σχολαστικά οι διοικήσεις των τραπεζών σε συνεργασία με τις αντίστοιχες των εταιρειών διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων εργάζονται με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση του στοκ των ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους και τα οποία έχουν προκύψει είτε από ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων είτε από πλειστηριασμούς.

Ακούμε ότι τα σχέδια είναι φιλόδοξα και σε αυτό βοηθούν ιδιαίτερα οι συνθήκες, καθώς αρκετά ξένα funds έχουν αποκτήσει γραφεία στην Αθήνα και ψάχνουν ευκαιρίες.

Στο ραντάρ τους δεν έχουν μπει απλές κατοικίες αλλά επαγγελματικά, βιομηχανικά και μεγαλύτερα ακίνητα, που μπορούν ακόμη και εντός του αστικού ιστού των πόλεων να αξιοποιηθούν για υπηρεσίες mini logistics.

Μιλάμε για χρυσές business, οι οποίες θα βοηθήσουν τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης να πουλήσουν σε ικανοποιητικές τιμές τα ακίνητά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v