Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 5 2021

Αυλο χρήμα και τραπεζικό disruption-Οι σύμβουλοι πελατείας στην ΕΤΕ και το γερμανικό μήνυμα μέσω... Λιβύης

Αυλο χρήμα και τραπεζικό disruption-Οι σύμβουλοι πελατείας στην ΕΤΕ και το γερμανικό μήνυμα μέσω... Λιβύης

ΑΥΛΟ ΧΡΗΜΑ: Αναμενόμενη ίσως, αλλά πολύ σημαντική η μονιμοποίηση της αύξησης του ορίου συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες, χωρίς τη χρήση PIN, στα 50 ευρώ, που αναμένεται να εξαγγείλει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Κακά τα ψέματα, πέρα από τους υγειονομικούς λόγους (ανέπαφη συναλλαγή), η αύξηση στην ευκολία και την ταχύτητα χρήσης, για μικρές αγορές, έχει συμβάλει σημαντικά στην εκτόξευση του «πλαστικού χρήματος», αφού εκτός των άλλων απαλλάσσει κι από το «δεν έχω ψιλά»… «κι εγώ δεν έχω ρέστα» που ζήσαμε οι μεγαλύτεροι επί δεκαετίες.

Οι τραπεζίτες όμως θα πρέπει να έχουν υπ όψιν τους και την άλλη όψη του… νομίσματος. Όσο περισσότερο «εθίζονται» οι πολίτες στο άυλο ψηφιακό χρήμα, τόσο αυξάνει και το ενδεχόμενο προσέλκυσης τους από τους disruptors των τραπεζικών εργασιών, που έχουν κάνει, ή πρόκειται να κάνουν την εμφάνιση τους, στα συστήματα πληρωμών, τα «ψηφιακά πορτοφόλια» , συντόμως και στα ψηφιακά… δάνεια.

Το παραδοσιακό τραπεζικό μοντέλο, με το κατάστημα που πουλάει συμβατικά προϊόντα και υπηρεσίες… αργοπεθαίνει.

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Εξειδικευμένους συμβούλους πελατείας (Relationship Managers) βάζει στα καταστήματά της η Εθνική, με στόχο την ενίσχυση των σταυροειδών πωλήσεων και των προμηθειών στη Λιανική Τραπεζική.

Επιπρόσθετα, μέσω της μονάδας εταιρικής συναλλακτικής τραπεζικής, επιδιώκεται η αύξηση πωλήσεων μη δανειακών προϊόντων σε επιχειρήσεις.

Η τράπεζα συνεχίζει το πρόγραμμα μείωσης του δικτύου. Στο τέλος του 2020 ο αριθμός των εν Ελλάδι καταστημάτων είχε μειωθεί στα 365, ενώ το πρόγραμμα συγχωνεύσεων/καταργήσεων συνεχίστηκε και στο πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

 

ΠΑΝΔΗΜΙΑ. Με ολιγοήμερη καθυστέρηση ανέβηκε χθες στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr ο επιδημιολογικός χάρτης της χώρας, στον οποίο καταγράφονται κρούσματα, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και εβδομαδιαία τάση.

Και ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έστελνε μήνυμα για προσοχή σε τέσσερις περιοχές όπου καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα (Καλαμάτα, Ρόδος, Νάξο και Κατερίνη), στον χάρτη βλέπουμε δυο εξ αυτών (Ρόδο και Κατερίνη) να εμφανίζονται με «σταθερή» εβδομαδιαία τάση, αλλά και να βρίσκονται στην χαμηλότερη κατηγορία επικινδυνότητας.

Μένει να δούμε τις εξελίξεις…

 

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΛΙΒΥΗΣ: Περιττό να πούμε ότι ο νέος αποκλεισμός της Ελλάδας, με γερμανική πρωτοβουλία, δείχνει ξεκάθαρα τις προτεραιότητες των Γερμανών στα ελληνοτουρκικά, δια μίαν εισέτι φορά. Όσο πιο γρήγορα το εμπεδώσουμε, τόσο καλύτερα.

Η τουρκική μειονότητα στη Γερμανία, αλλά και ο φόβος του τουρκικού όπλου των προσφύγων, (ειδικά μετά το πλήγμα που επέφερε παλαιότερα στη Μέρκελ) δεν φαίνεται να έχουν αντίδοτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να εγκαλέσει την κυβέρνηση για ανεπαρκή διπλωματία, κάνοντας τη δουλειά του ως αντιπολίτευση, η πικρή αλήθεια όμως, είναι ότι οι Γερμανοί έχουν τη δική τους ατζέντα ισορροπιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v