Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 30 2021

Δύο μετοχές που θα χρυσώσουν τους μετόχους τους - Εστίαση: Τα προνόμια, η «τρύπα» στους 18-24 και ο.. Πόντιος Πιλάτος

Δύο μετοχές που θα χρυσώσουν τους μετόχους τους - Εστίαση: Τα προνόμια, η «τρύπα» στους 18-24 και ο.. Πόντιος Πιλάτος

ΕΣΤΙΑΣΗ COVID-FREE: Βρείτε τα. Αυτή είναι περίπου η απάντηση πηγών του υπουργείου Ανάπτυξης στο τι μέλει γενέσθαι σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που θέλουν να λειτουργήσουν αποκλειστικά για εμβολιασμένους, αλλά έχουν μη εμβολιασμένους στις τάξεις των εργαζομένων τους.

Η στήλη έκανε το ερώτημα καθώς υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι στις ηλικίες 18-24 (αυτές που θα πάρουν το 150άρι) που εργάζονται στον χώρο και οι οποίοι ακόμα και να ήθελαν, δεν προλαβαίνουν να είναι πλήρως εμβολιασμένοι μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Και εξηγούμαστε: η πλατφόρμα για τα τρία διαθέσιμα εμβόλια άνοιξε στις 16 Ιουνίου. Ακόμα και αν κάποιος βρήκε ραντεβού την αμέσως επόμενη ημέρα για ένα εμβόλιο mRNA, η δεύτερη δόση γίνεται το νωρίτερο στις 7 Ιουλίου. Βάλτε και 15 ημέρες που πρέπει να περάσουν, φτάνουμε τέλη Ιουλίου.

Ποια είναι η απάντηση που έλαβε η στήλη: Αυτός ο εργαζόμενος έχει δύο επιλογές: είτε να μην πάει στη δουλειά του έως ότου εμβολιασθεί και αποκτήσει ανοσία, είτε να προσέρχεται με αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ. Και το τι θα κάνει, θα πρέπει να το συνεννοηθεί με τον εργοδότη του.

Το υπουργείο Ανάπτυξης δεν παρεμβαίνει σε τέτοια θέματα...

ΕΥΔAΠ: Κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με το ελληνικό δημόσιο για το αδιύλιστο νερό βρίσκεται η ΕΥΔAΠ, καθώς αναμένεται η σχετική ΚΥΑ που θα ολοκληρώσει τη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Με βάση την πρόβλεψη της ΕΥΔΑΠ για την περίοδο 2021-2040, το κόστος του αδιύλιστου ύδατος ανέρχεται μεσοσταθμικά σε περίπου 33,5 εκατ. ευρώ ετησίως, όταν στην περίοδο 2004-2013 έφτανε στα 60 εκατ. ευρώ τον χρόνο και στο χρονικό διάστημα 2013-2021 στα 46 εκατ. ευρώ ετησίως. Προκύπτει δηλαδή σαφής εξοικονόμηση, μεσοσταθμικά τουλάχιστον 35%, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Η απόφαση δε θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Η ΕYΔΑΠ προβλέπει ότι μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, τα ταμειακά διαθέσιμά της θα διαμορφωθούν άνω των 300 εκατ. ευρώ, η αξιοποίηση των οποίων θα κατευθυνθεί σε νέες επενδύσεις, αλλά και σε νέα επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους.

 

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Πλουσιοπάροχες αναμένεται να είναι τελικά οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές για τους μετόχους της εταιρείας!

Η μετοχή συγκαταλεγόταν στους λίγους τίτλους του ΧΑ που δεν είχαν σημειώσει κάποια αξιοπρόσεκτη κίνηση στο ταμπλό κατά το τελευταίο εξάμηνο, μέχρι την ημέρα που ήρθε η ανακοίνωση της εισηγμένης για το «διπλό» μέρισμα που πρόκειται να μοιράσει φέτος.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της διοίκησης να διανείμει 0,27 ευρώ ανά μετοχή (με το συνολικό ποσό να αντιστοιχεί στο 140% των περυσινών καθαρών αποτελεσμάτων της πατρινής εταιρείας), εκτίναξε την τιμή της μετοχής στα 2,70 ευρώ!

Όσο και αν η μερισματική απόδοση του 10% που προκύπτει δύσκολα θα είναι διατηρήσιμη στο μέλλον, πρόκειται για μια ιδιαίτερα ελκυστική χρηματική διανομή σε περιβάλλον μηδενικών τραπεζικών επιτοκίων, ενώ παράλληλα ο τίτλος εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με λογικό δείκτη P/E (κοντά στο 14) και κεφαλαιοποίηση χαμηλότερη από τη λογιστική του αξία.

Βέβαια, το πολύ χαμηλό free float και η περιορισμένη εμπορευσιμότητα αποτελούν γνωστά προβλήματα του τίτλου από το παρελθόν.

Με βάση την επίσημη ενημέρωση του Χρηματιστήριου, ο Δημήτριος Κεπενός, η Ελένη Κεπενού και ο Γεώργιος Κεπενός ελέγχουν αθροιστικά το 86,54% της εταιρείας.

Δεν αποκλείεται να κατέχουν μικρότερα ποσοστά και άλλα μέλη της ευρύτερης οικογένειας των βασικών μετόχων...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v