Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 28 2021

Prodea: 315 εκατ. στην τσέπη της Castlelake - Οι επόμενες ομολογιακές εκδόσεις και το παχυλό μέρισμα της ΕΥΔΑΠ

Prodea: 315 εκατ. στην τσέπη της Castlelake - Οι επόμενες ομολογιακές εκδόσεις και το παχυλό μέρισμα της ΕΥΔΑΠ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ: Με φουλ ρυθμούς θα μπει ο Ιούλιος από πλευράς εκδόσεων. Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ της Alpha, αναμένεται έκδοση ευρω-ομολόγου από τη Motor Oil, ύψους τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ και ομολογιακή έκδοση, που θα εισαχθεί στο Χ.Α από την Prodea Investments, ύψους τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ.

Πιθανόν να βγει άλλο ένα mini bond από ΑΕΕΑΠ (Trade Estates ή Noval), πριν επικρατήσει η ραστώνη του Αυγούστου.

 

PRODEA: Το 80% του τιμήματος που πλήρωσε, προ διετίας, στην Εθνική, για να αγοράσει ένα πρόσθετο 32,6% της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ, ετοιμάζεται να πάρει πίσω η Castlelake.

Το private equity fund, που αποτελεί τον απώτερο μέτοχο της ΑΕΕΑΠ με ποσοστό 98,15%, πήρε πέρσι 154 εκατ. ευρώ και φέτος, εφόσον εγκριθεί η επιστροφή κεφαλαίου 74,09 εκατ. ευρώ, θα εισπράξει άλλα 161 εκατ. ευρώ.

Σύνολο 315 εκατ. ευρώ από μερίσματα και επιστροφές μέσα σε μια διετία, όταν στα μέσα του 2019 κατέβαλε στην Εθνική 390,8 εκατ. ευρώ για το 32,6%.

Την επιστροφή κεφαλαίου τη ζήτησε, μάλιστα, η Castlelake, όπως αναφέρει το Δ.Σ. της Prodea στα σχόλια που συνοδεύουν τα θέματα της επικείμενης τακτικής γενικής συνέλευσης.

Γιατί ανταμείβει εαυτόν με τόσο «γαλαντόμο» μερισματική πολιτική η Castlelake; Αφενός, επειδή αυτή είναι η λογική των funds, αφετέρου, επειδή έχει στα σκαριά πλάνο επέκτασης στην Ελλάδα, που, προς το παρόν, έχει σκοντάψει…


EΥΔΑΠ: Αναμενόμενη, με βάση την καθοδήγηση που είχε παράσχει η διοίκηση στο επενδυτικό κοινό, η πρόταση του Δ.Σ για διανομή στους μετόχους ποσού 50,05 εκατ. ευρώ. Τα 24,56 εκατ. ευρώ θα διανεμηθούν μέσω μερίσματος από κέρδη παρελθουσών χρήσεων και τα 24,49 εκατ. ευρώ μέσω επιστροφής κεφαλαίου.

Record date για το μέρισμα του 0,24 ευρώ ανά μετοχή η 1η Ιουλίου και ημερομηνία αποκοπής η 30ή Ιουνίου.

 

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ. Τη δική του ιστοσελίδα απέκτησε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης των 30,5 δισ. ευρώ. Σε πρώτη φάση, το περιεχόμενό της είναι καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα και οι αναγνώστες μπορούν να πληροφορηθούν τα τελευταία νέα σε σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και να έρθουν σε επικοινωνία με την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης. Σύντομα, μαθαίνουμε πως θα ακολουθήσει και «αδελφάκι» του, όπου οι επενδυτές θα βρίσκουν όλες τις πληροφορίες για τα προγράμματα που τρέχουν ή έρχονται.

Τα πρώτα λεφτά αναμένονται από τις Βρυξέλλες μέσα στον Αύγουστο, αλλά αυτό καθόλου δεν εμποδίζει την έναρξη έργων.

Λεφτά (ταμειακά διαθέσιμα) υπάρχουν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v