Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 1 2021

Τρεις λόγοι που οι εστιάτορες βγαίνουν από τα ρούχα τους - Στοχοπροσήλωση Πειραιώς με το βλέμμα στα κέρδη

Τρεις λόγοι που οι εστιάτορες βγαίνουν από τα ρούχα τους - Στοχοπροσήλωση Πειραιώς με το βλέμμα στα κέρδη

ΕΣΤΙΑΣΗ: Δεν έχουν συμπληρωθεί 48 ώρες από τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για εστίαση «δύο ταχυτήτων» και οι απορίες αντί να μειώνονται… αυξάνουν. Και μαζί με αυτές οι διαμαρτυρίες επιχειρηματιών του κλάδου, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται κυριολεκτικά στα… κάγκελα.

Οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται γιατί αναγκάζονται να γίνουν ελεγκτές. Κάτι που σημαίνει κόστος (υπάλληλοι), κινδύνους (αντεγκλήσεις με πελάτες κ.λπ.) και «άγνωστους X». Μεταξύ των τελευταίων, τα προσωπικά δεδομένα και η διαδικασία ελέγχου.

Χθες ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γ. Γεωργαντάς έσπευσε να εξηγήσει ότι ο καταστηματάρχης δεν θα βλέπει τα στοιχεία των πελατών. «Θα πηγαίνει ο εμβολιασμένος πελάτης με το πιστοποιητικό στο κινητό του, θα το σκανάρει στην εφαρμογή του καταστήματος και εφόσον ανάβει πράσινη ένδειξη, θα μπορεί να περάσει» είπε.

Και αν ένας εμβολιασμένος μοιραστεί το πιστοποιητικό με τους φίλους του τι γίνεται;

 

ΕΣΤΙΑΣΗ 2: Χθες η στήλη ανέδειξε το θέμα των εργαζόμενων 18-24, που και να ήθελαν, δεν θα προλάβαιναν να είναι «πλήρως εμβολιασμένοι» μέχρι τις 15 Ιουλίου. Σήμερα επανέρχεται το θέμα της νεολαίας, που με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ έχει πλήρως εμβολιαστεί μόλις στο 11%. Αν δεχτούμε ότι στις ηλικίες 18-24 βρίσκονται 940.000, όσοι και οι δικαιούχοι των 150 ευρώ, περί τις 850.000 χιλιάδες νέοι μάλλον θα γίνουν πελάτες σε… κορωνοπάρτι. Γιατί ένα ποτάκι σε κλειστό μπαράκι θα τους κοστίζει περί τα 30 ευρώ.

20 το rapid test και 10 το ποτάκι…

 

ΕΣΤΙΑΣΗ 3: Δεν είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και για τις οικογένειες, που μπορεί να δουν να ανεβαίνει κατακόρυφα το κόστος, σε περίπτωση που μέλη της δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό ή έχουν ανήλικα παιδιά που εξαιρούνται της διαδικασίας. Το «κουβέρ» της πανδημίας φτάνει τουλάχιστον τα 50 ευρώ.

Σαράντα για τα rapid tests των γονιών και 10 για δύο self-tests των παιδιών.

Αντε να παραγγείλεις μετά…

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σταθερή στην υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει στο πλαίσιο του προγράμματος «Sunrise» παραμένει η διοίκηση της Tράπεζας Πειραιώς υπό τον Χρήστο Μεγάλου. Μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την έκδοση του ομολόγου AT1, ήρθε και το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, με σκοπό να περιοριστούν οι λειτουργικές δαπάνες του πιστωτικού ιδρύματος.

Παράλληλα, τρέχουν οι τιτλοποιήσεις και μια σειρά από άλλες ενέργειες. Η διοίκηση της τράπεζας έχει αποφασίσει να τελειώνει με όλες τις δράσεις του Sunrise όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε από τις αρχές του 2022 να επικεντρωθεί στις πιο προσοδοφόρες δραστηριότητες, με αιχμή τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω της αξιοποίησης των πόρων/δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v