Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 1 2021

Η ΕΤΕ, το πράσινο φως της DG και η Κύπρος - Δηλώσεις με άρωμα… εκεχειρίας για ΑΔΜΗΕ-ΡΑΕ

Η ΕΤΕ, το πράσινο φως της DG και η Κύπρος - Δηλώσεις με άρωμα… εκεχειρίας για ΑΔΜΗΕ-ΡΑΕ

ΕΘΝΙΚΗ: Το πράσινο φως από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) ακούμε ότι έλαβε η Εθνική για την πολυπόθητη ολοκλήρωση του πλάνου αναδιάρθρωσης, εφόσον ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η Εθνική Τράπεζα είχε δεχθεί κρατική βοήθεια, τόσο στην ανακεφαλαιοποίηση του 2012 όσο και σε αυτή του 2015. Λόγω της παραπάνω βοήθειας, δεσμεύτηκε να αποχωρήσει από όλες σχεδόν τις δραστηριότητές της στις διεθνείς αγορές καθώς και να πωλήσει σημαντικές εγχώριες θυγατρικές της όπως η Prodea (πρώην Πανγαία) και η Εθνική Ασφαλιστική.

Εφόσον ληφθούν οι αναγκαίες εγκρίσεις και η Εθνική πωλήσει στη CVC την Εθνική Ασφαλιστική, τις απομένουν δύο εκκρεμότητες για την τυπική ολοκλήρωση των δεσμεύσεών της: η αποχώρηση από τις αγορές Κύπρου και Αιγύπτου.

Η τελευταία κλείνει καθώς η ΕΤΕ έλαβε έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου για τερματισμό της δραστηριότητάς της στην τοπική αγορά.

Όσον αφορά στην κυπριακή θυγατρική της (Εθνική Κύπρου), η Εθνική έπεισε την DG Comp, επικαλούμενη τις δύο άκαρπες διαγωνιστικές διαδικασίες, ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά της.

Ανέλαβε, όμως, την υποχρέωση να συρρικνώσει τη δραστηριότητα στη Μεγαλόνησο, αν δεν βρεθεί αγοραστής.

Έτσι θα απαλλαγεί και από τον… κορσέ του πλάνου αναδιάρθρωσης.

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Προσπάθεια για… κατάπαυση πυρών καταγράφει η στήλη, μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Μάνου Μανουσάκη, του ΑΔΜΗΕ κατά της ΡΑΕ. Στη χθεσινή ημερίδα για το υβριδικό ενεργειακό μοντέλο της Κρήτης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Αλεξάνδρα Σδούκου έσταζε μέλι όταν μιλούσε για «παράδειγμα θεσμικής συνεργασίας» μεταξύ ΡΑΕ και Διαχειριστών (λέγε με και ΑΔΜΗΕ) για τη διαμόρφωση του μοντέλου. «Τέτοια συνεργασία εγγυάται την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς», είπε.

Κι από κοντά ο πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας, που μίλησε για… σκανδιναβική κουλτούρα συνεργασίας «με όλους τους φορείς, προς όφελος των καταναλωτών», ευχαριστώντας, μάλιστα, τους εμπλεκόμενους Διαχειριστές (λέγε με ξανά ΑΔΜΗΕ).

Ως επιχείρηση κατευνασμού των Κινέζων μοιάζει!

 

INTERTECH: Φαίνεται πως αρχίζει να αποδίδει η «είσοδος Αμοιρίδη» στην Intertech, καθώς παρά τις δυσκολίες του πρώτου φετινού εξαμήνου (βλέπε πανδημία και κλειστά καταστήματα), ο κύκλος εργασιών τρέχει ανοδικά με διψήφιο ποσοστό και το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να ξεκινάει από «συν» (έστω και μικρή επίδοση, η οποία όμως θα διακόψει τη ζημιογόνο πορεία των τελευταίων ετών).

Στα ενδιαφέροντα είναι η διεύρυνση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου και η ενίσχυση των συνεργασιών με «γερούς» οίκους. Έτσι, μετά τη Yearstar Information Technology, λέγεται ότι έρχεται κίνηση και για τα τηλεφωνικά κέντρα της Alcatel.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v