Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 5 2021

Πώς οι διακοπές ρεύματος στη Κρήτη «νίκησαν» τη γραφειοκρατία - H EΥΡΩΒ και το ορόσημο στα ακίνητα

Πώς οι διακοπές ρεύματος στη Κρήτη «νίκησαν» τη γραφειοκρατία - H EΥΡΩΒ και το ορόσημο στα ακίνητα

Χρειάστηκε μια σοβαρή βλάβη στην Κρήτη, που οδήγησε σε διακοπές ηλεκτροδότησης εν μέσω τουριστικής περιόδου και του αφόρητου καύσωνα, για να πιεστεί έστω και δια πλαγίως η αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία να αναζητήσει λύση. Όταν όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν αντιμετωπιστεί προτού «σκάσει» το πρόβλημα.

Εξηγούμαστε. Το μικρό ηλεκτρικό καλώδιο για τη διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα ήταν έτοιμο από τον Απρίλιο, οπότε είχε γίνει και η δοκιμαστική λειτουργία του. Ένα μήνα μετά, ο ΑΔΜΗΕ ζητούσε με επιστολή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει άμεσα η νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά των παγίων της Κρήτης από τη ΔΕΗ στον Διαχειριστή, για να μπορέσει να αναλάβει τη διαχείριση του συστήματος του νησιού. Διαφορετικά θα ήταν παράνομο να διαχειρίζεται πάγια που ανήκουν σε έναν από τους ηλεκτροπαραγωγούς της χώρας.

Ενημέρωνε μάλιστα ο ΑΔΜΗΕ από τα τέλη Μαΐου ότι είναι σε θέση, σε περίπτωση κρίσης, να κάνει τους απαραίτητους χειρισμούς, ώστε ο ΔΕΔΔΗΕ, ως Διαχειριστής της Κρήτης, να θέσει σε λειτουργία τη διασύνδεση και να τροφοδοτήσει με φορτία το νησί.

Και η κρίση ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα. Με εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση του νησιού τέτοια εποχή.

Τελικά, ύστερα από διαβουλεύσεις όλων των εμπλεκομένων, ο ΑΔΜΗΕ πάτησε τον διακόπτη και η διασύνδεση άρχισε να λειτουργεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανακουφίζοντας με φορτία την Κρήτη και οδηγώντας σε ομαλοποίηση της ηλεκτροδότησης.

Η νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά των παγίων στον ΑΔΜΗΕ, όπως πληροφορείται η στήλη, θα περιληφθεί στο σχέδιο νόμου για τα απορρίμματα, που θα κατατεθεί πιθανόν στα τέλη της εβδομάδας στη Βουλή.

Έως την ψήφισή της, η διαχείριση του συστήματος της Κρήτης θα είναι στα χέρια του ΔΕΔΔΗΕ, με τη συνδρομή του ΑΔΜΗΕ, που έστειλε τεχνικό κλιμάκιο στο νησί από την Παρασκευή το βράδυ, για να συνεπικουρεί στο τοπικό Κέντρο Ελέγχου.

Ταυτόχρονα, εξετάζεται η νομική κάλυψη για την έκτακτη αυτή μεταβατική περίοδο. Η στήλη θα πει μετά από όλα αυτά ότι θα είναι μεγάλη νίκη για τη χώρα, αν τέτοιες εμβόλιμες λύσεις τις βρίσκουμε προτού πέσουμε στον τοίχο με τα προβλήματα...

 

EUROBANK: Ένα από τα milestones που είχε θέσει η διοίκηση της Grivalia πριν την απορρόφησή της από τη Eurobank επιτεύχθηκε αθόρυβα πριν από μερικούς μήνες.

Στο τέλος του 2020, η λογιστική αξία του τομέα επενδυτικών ακινήτων της Eurobank (πρώην Grivalia) διαμορφώθηκε σε 1,13 δισ. ευρώ.

Ξεπέρασε, δηλαδή, το φράγμα του 1 δισ. ευρώ.

 

EUROBANK: Την επανεκλογή των υφιστάμενων 13 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Holdings θα κληθούν να εγκρίνουν οι μέτοχοι της εταιρείας συμμετοχών στην τακτική γενική συνέλευση της 23ης Ιουλίου.

Μαζί θα εκλεγεί και η εξαμελής Επιτροπή Ελέγχου, απαρτιζόμενη από 6 μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ., εκ των οποίων τουλάχιστον τα τρία θα είναι ανεξάρτητα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v