Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 4 2021

Εστίαση: Οι έλεγχοι, τα πρόστιμα και τα «καυτά» ερωτήματα - Καμπανάκι για τις ανατιμήσεις στην αγορά

Εστίαση: Οι έλεγχοι, τα πρόστιμα και τα «καυτά» ερωτήματα - Καμπανάκι για τις ανατιμήσεις στην αγορά

ΕΣΤΙΑΣΗ. Οι ημέρες περνούν και πολλά σημεία του σχεδιασμού για τις «δυο ταχύτητες» σε εστίαση και διασκέδαση παραμένουν ακόμα «θολά». Ετσι, άγνωστο γιατί, η κυβέρνηση έχει μεταθέσει για την επόμενη εβδομάδα τις ανακοινώσεις σε ότι αφορά τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται τόσο στους καταστηματάρχες, όσο και στους πελάτες που δεν θα πειθαρχούν.

Απορίες όμως παραμένουν και σε ότι αφορά τους ελέγχους. Από επίσημα χείλη έχει ειπωθεί ότι ειδική εφαρμογή θα «τσεκάρει» αν είναι έγκυρο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, δεν έχει ωστόσο διευκρινιστεί πώς θα ελέγχεται η ταυτοπροσωπία ώστε να μην κυκλοφορούν πολλοί με… ένα πιστοποιητικό.

Άλλο ένα ερώτημα αφορά τους τουρίστες από χώρες εκτός ΕΕ. Που θα βρεθούν τα δεδομένα στην εφαρμογή ώστε να ελεγχθεί ότι το πιστοποιητικό που προσκομίζεται είναι έγκυρος; Τι θα ισχύσει για πιστοποιητικά που αφορούν μη εγκεκριμένα εμβόλια (σ.σ. μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Ελλάδα αποφάσισε να ζητά και PRC τεστ για τους Ρώσους) επισκέπτες.

Συνεργάτες της στήλης από προχθές έθεσαν τα παραπάνω ερωτήματα στους αρμόδιους. Απάντηση όμως ακόμα δεν πήραν…

 

ΕΜΠΟΡΙΟ: Πονοκέφαλος οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες για προμηθευτές και λιανέμπορους. Πυκνώνουν δε οι επιστολές που φτάνουν στα υπουργικά γραφεία από επιχειρηματίες και συνδικαλιστές που ζητούν να αναληφθεί δράση ώστε να μην… ξεφύγουν οι ανατιμήσεις.

Αυτό που έχει όμως ουσιαστική σημασία είναι η λειτουργία της αγοράς. Και εδώ ένα ισχυρό μήνυμα έρχεται από στοιχεία της Nielsen IQ για τα σούπερ μάρκετ: μια αύξηση της τιμής της τάξης του 1% οδηγεί σε πτώση του όγκου πωλήσεων κατά 2,5 μονάδες.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οτι οι επιχειρήσεις πρέπει να το σκέφτονται δυο φορές πριν ανεβάσουν τις τιμές...

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v