Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 2 2021

Το ΠΑΣΟΚ έχει ρέντα στα... Δ.Σ. των εισηγμένων - Τα τελευταία «νέα» για τον ΦΠΑ στον τουρισμό

Το ΠΑΣΟΚ έχει ρέντα στα... Δ.Σ. των εισηγμένων - Τα τελευταία «νέα» για τον ΦΠΑ στον τουρισμό

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ: Ο Γιώργος Φλωρίδης θα μετέχει στο εξής στο διοικητικό συμβούλιο της Δάιος Πλαστικά, μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε η πρόσφατη ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης εταιρείας.

Πρόκειται για το γνωστό πολιτικό πρόσωπο που διετέλεσε κατά το παρελθόν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (είχε παραιτηθεί το 2011), υπουργός Δημοσίας Τάξεως και υφυπουργός Οικονομικών, αλλά και Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό.

Ο κ. Φλωρίδης όμως δεν είναι το μόνο γνωστό πολιτικό πρόσωπο που μετέχει σε διοικητικό συμβούλιο εισηγμένης εταιρείας. Θυμίζουμε για παράδειγμα την περίπτωση της Μαρίας Δαμανάκη (πρώην βουλευτής Συνασπισμού και ΠΑΣΟΚ, αρχηγός κόμματος, υπουργός Παιδείας και κοινοτική επίτροπος) στην Quest Holdings, καθώς και του πρώην βουλευτή (Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ), υπουργού και αρχηγού κόμματος Στέφανου Μάνου στο Δ.Σ. της εταιρείας οχημάτων Π. Πετρόπουλος.

Να μη μας διαφύγουν επίσης και οι θέσεις του προέδρου που κατείχαν κατά το παρελθόν στην Trastor ΑΕΕΑΠ και στην Εθνική-Πανγαία ΑΕΕΑΠ αντίστοιχα, οι Δημήτρης Γεωργακόπουλος (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, έχοντας διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών και Ανάπτυξης) και Χρήστος Πρωτόπαπας (πρώην πρόεδρος ΓΣΕΕ, βουλευτής ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Τύπου).

Αν υπάρχει ένα στοιχείο που (κατά σύμπτωση, θα λέγαμε) συνδέει τα παραπάνω πολιτικά πρόσωπα είναι πως όλα πέρασαν κάποια στιγμή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Αλλο ένα «μπόνους» έλαβαν οι χερσαίοι τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα από τις χθεσινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για επιβολή rapid test σε όσους δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Με 6 στους 10 πολίτες να μην έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό με βάση τα χθεσινά στοιχεία, το rapid test συνεπάγεται κόστος (και κάποια ταλαιπωρία) για μια οικογένεια που θέλει να ταξιδέψει από Δευτέρα στα νησιά.

Κι αυτό γιατί θα πρέπει 48 ώρες προ της αναχώρησης όλα τα άνω των 12 ετών μέλη της να κάνουν τεστ έναντι 20 ευρώ το άτομο…

 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΙΙ: Μπορεί πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός να μην έκανε τη χάρη στους επιχειρηματίες του τουρισμού να ανακοινώσει, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ 13% στο τουριστικό πακέτο, ωστόσο, ήρθε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής να τους αναζωπυρώσει τις ελπίδες.

Απαντώντας στον πρώην υπουργό Οικονομικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως εκτός από την οριστική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η κυβέρνηση στοχεύει στην εκμετάλλευση των δημοσιονομικών περιθωρίων που θα υπάρξουν για τη μονιμοποίηση της μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ, μεταξύ άλλων, και στο τουριστικό πακέτο.

Κάτι που αν όντως πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει ισχυρό ατού στα χέρια των ξενοδόχων, αφού το ελληνικό τουριστικό προϊόν θα καταστεί πιο ανταγωνιστικό σε μια κρίσιμη περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v