Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2021

Συμβόλαιο 10άδων εκατομμυρίων για τη Theon Sensors-ETE, Frontier και... μεταφορές εργαζομένων - Το «τετ α τετ» της HIG με Alpha για Μάνεση

Συμβόλαιο 10άδων εκατομμυρίων για τη Theon Sensors-ETE, Frontier και... μεταφορές εργαζομένων - Το «τετ α τετ» της HIG με Alpha για Μάνεση

ETE- Frontier: Όλες σχεδόν οι δεσμευτικές προσφορές, που έχει στα χέρια της η Εθνική Τράπεζα για τη μεγάλης κλίμακας τιτλοποίηση Frontier προβλέπουν δυνατότητα μεταφοράς προσωπικού από τη Διεύθυνση Διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας στον servicer που θα αναλάβει τη διαχείριση των δανείων.

Πρόκειται για κάτι που προτείνεται εύκολα, υλοποιείται, όμως, δύσκολα καθώς όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν θα υπάρξουν αρκετοί πρόθυμοι να εγκαταλείψουν την ιδιότητα του τραπεζοϋπαλλήλου, για να μεταφερθούν με τα ίδια δικαιώματα και εργασιακές σχέσεις σε εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων.

Εξού και είναι πιθανόν το όποιο εγχείρημα να συνοδευτεί με κίνητρα πρόωρης αποχώρησης.

 

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ: Υπογράφηκε δεσμευτική σύμβαση μεταξύ HIG Capital και των Εθνικής- Πειραιώς για την πώληση από τις δεύτερες στην πρώτη απαιτήσεων από δάνεια της Χαλυβουργία Ελλάδος (Μάνεσης), επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η HIG Capital θα αναδειχθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο πιστωτή της Μάνεσης, μετά την Alpha Bank, έχοντας πληρώσει σε Eurobank, Πειραιώς και Εθνική περίπου 20 εκατ. ευρώ, για να συγκεντρώσει απαιτήσεις δανείων ονομαστικής αξίας περίπου 140 εκατ. ευρώ.

Θα έχει, επομένως, την ευχέρεια να συζητήσει με την Αlpha Bank, αν δεν το έχει κάνει ήδη, τη μερική διαγραφή απαιτήσεων, με αντάλλαγμα super seniority επί ακινήτων της Μάνεσης ή οριστική διαγραφή χρέους, με αντάλλαγμα τη μεταβίβαση ενός ακινήτου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως logistic center.

 

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Ένα εξάμηνο κράτησαν οι αλλαγές που έκανε στο οικονομικό της επιτελείο η Μύλοι Κεπενού. Ήταν πέρυσι, 29 Δεκεμβρίου, όταν ανακοίνωσε ότι από 4 Ιανουαρίου του 2021 καθήκοντα Διευθυντή Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών καθώς και Εξυπηρέτησης Μετόχων αναλαμβάνει ο Χαράλαμπος Παπουτσόγλου. Κατά την ίδια ημερομηνία ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Λογιστηρίου ο Χρήστος Ριζόπουλος.

Η εταιρεία στόχευε στην αναδιοργάνωση της δομής της, αλλά δεν φαίνεται να πέτυχε το εγχείρημα. Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή της ανακοίνωση για αποχώρηση τόσο του Χρήστου Ριζόπουλου όσο και του Χαράλαμπου Παπουτσόγλου. Η επίσημη ανακοίνωση πάντως αναφέρει ότι τα διευθυντικά στελέχη αποχώρησαν για προσωπικούς λόγους.

 

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: Ίσως το μεγαλύτερο σε αξία διεθνές συμβόλαιο παραγωγής όλων των εποχών, για ελληνική ιδιωτική εταιρία αμυντικού υλικού, έκλεισε προ ημερών η THEON SENSORS σε συνεργασία με τη γερμανική HENSOLDT.

To συμβόλαιο έκλεισε με τον πολυεθνικό οργανισμό OCCAR κι αναμένεται να έχει αξία, ήδη από την πρώτη φάση του, «υψηλό διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της γερμανικής εταιρείας.

THEΟΝ και HENSOLDT πρόκειται να παραδώσουν 4.550 Κιάλια Νυχτερινής Ορασης υψηλής τεχνολογίας στο Υπουργείο Άμυνας του Βελγίου και 5.000 στις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις, με option παράδοσης άλλων… 20.000 συστημάτων στη γερμανική πλευρά.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο «πυρήνας» αυτών  των συστημάτων ροέρχεται από την  ελληνική εταιρεία κι όχι -όπως ίσως θα περίμενε κάποιος- από τη γερμανική, με τη δική μας σε ρόλο… κομπάρσου.

Σε σχετική δήλωσή του ο Κριστιάν Χατζημηνάς, CEO της THEON SENSORS, επισημαίνει ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο ως τώρα συμβόλαιο για φορητό εξοπλισμό νυκτερινής όρασης που έχει υπογραφεί στην Ευρώπη,  αλλά και τη μεγαλύτερη απευθείας παραγγελία που έχει λάβει ελληνική εταιρεία αμυντικού εξοπλισμού.

Μακάρι να δούμε κι άλλες επιτυχίες από ελληνικές εταιρείες αμυντικού υλικού, διότι προς το παρόν τέτοιες ειδήσεις αποτελούν σπάνια εξαίρεση στον κανόνα.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v