Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 6 2021

Οι καραμπόλες του deal NN με Metlife - Τα βάσανα του Στέλιου Μανωλά με το Κτηματολόγιο και η δεύτερη... MLS στα ομόλογα

Οι καραμπόλες του deal NN με Metlife - Τα βάσανα του Στέλιου Μανωλά με το Κτηματολόγιο και η δεύτερη... MLS στα ομόλογα

NN-MetLife: Σειρά συζητήσεων έχει προκαλέσει το deal της εξαγοράς της MetLife Hellas από το NN Group, όχι μόνο στον ασφαλιστικό κλάδο (βλέπε σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr της 28ης/6/2021) αλλά και στον χώρο των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Και αυτό γιατί η MetLife Hellas διαθέτει στη χώρα μας δική της εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων (MetLife ΑΕΔΑΚ), η οποία προφανώς θα περάσει και αυτή στα χέρια της ΝΝ.

Η τελευταία ωστόσο αποφάσισε την προηγούμενη δεκαετία να μην έχει δική της παρουσία στον χώρο των ΑΕΔΑΚ, πουλώντας τη δική της θυγατρική και διαθέτοντας προς διαχείριση τα αμοιβαία της κεφάλαια στην 3Κ Investment Partners ΑΕΔΑΚ.

Θα διαφοροποιηθεί άραγε η συγκεκριμένη πολιτική της ΝΝ στην Ελλάδα με βάση νέα δεδομένα, ή μήπως αποφασιστεί η πώληση της MetLife ΑΕΔΑΚ;

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οποιοδήποτε σενάριο θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μερικούς μήνες, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εναπομείνασες διαδικασίες και η MetLife να περάσει και τυπικά στα χέρια της NN.

ΜLS και SEE Gaming: Δεν μόνο η υπόθεση της MLS που ταλαιπωρεί αρκετούς Έλληνες επενδυτές ομολόγων, αλλά και η έκδοση της SEE Gaming (του Αλέξανδρου Φουρλή), η οποία είχε εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με την εταιρεία να κλείνει σχεδόν ένα χρόνο από τότε που σταμάτησε να πληρώνει τα κουπόνια (ούτε και αυτή έχει εκδώσει λογιστικές καταστάσεις για τη χρήση 2019).

Από την πλευρά του ΧΑΚ, ανανεώνει κάθε δίμηνο την περίοδο αναστολής διαπραγμάτευσης του ομολόγου...

 

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Στα δικαστήρια για να διεκδικήσει το... σπίτι του στον Διόνυσο βρίσκεται ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Στέλιος Μανωλάς, μετά την παρέμβαση του Δημοσίου που θεωρεί το ακίνητο «αγνώστου ιδιοκτήτη». 

Αφορμή, το γεγονός ότι είχε παραλείψει να δηλώσει αρχικά το ακίνητο στο Κτηματολόγιο και όταν προχώρησε σε διόρθωση το 2019, παρενέβη το δημόσιο, ισχυριζόμενο ότι είναι δασικό. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι είναι εντός σχεδίου αλλά και ότι κατέβαλλε κανονικά φόρους για το ακίνητο από το 1985.

Νομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για χιλιάδες ιδιοκτήτες που είναι εγκλωβισμένοι με ακίνητα που θεωρούνται «αγνώστου ιδιοκτησίας» από το Δημόσιο. Και όταν πιάνεται στα δίχτυα της γραφειοκρατίας ένας διάσημος ποδοσφαιριστής, η στήλη δεν μπορεί καν να φανταστεί τι ταλαιπωρία περνούν οι -λιγότερο γνωστοί- συμπολίτες μας, για να αποδείξουν ότι δεν είναι... ελέφαντες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v