Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 15 2021

Bonus στις τράπεζες από τις ΑΠΕ! - Παλιοί γνωστοί σε νέα πόστα - Η νέα επένδυση της ΜΕΤRΟ

Bonus στις τράπεζες από τις ΑΠΕ! - Παλιοί γνωστοί σε νέα πόστα - Η νέα επένδυση της ΜΕΤRΟ

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μια νέα -μικρή- πηγή εσόδων δημιουργεί για τις τράπεζες η ρύθμιση που περιλαμβάνει το σχέδιο νόμου για τα απορρίμματα, με την οποία προβλέπεται κατάθεση εγγυητικής επιστολής 35 χιλ. ευρώ ανά MW, για την απόκτηση βεβαίωσης παραγωγού.

Κατάθεση εγγυητικής 35 χιλ. ευρώ ανά MW προβλέπεται και για όσους κατέχουν άδειες ΑΠΕ, αλλά δεν θα υποβάλουν ως την 31η Ιανουαρίου 2022 αίτημα χορήγησης οριστικής προσφοράς σύνδεσης. Στη δική τους περίπτωση, η κατάθεση εγγυητικής ισοδυναμεί με... πέναλτι, ώστε να διατηρηθεί σε ισχύ η άδειά τους.

Ένα μεγάλο μέρος όσων έχουν στο pipeline αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα θα απευθυνθούν στις τράπεζες για την έκδοση εγγυητικών επιστολών.

Τα ποσά των εγγυητικών, στις περιπτώσεις ισχυρών ομίλων, που έχουν στα σκαριά από 1.000 ως και 5.000 MW, θα είναι ιδιαίτερα υψηλά, αλλά οι τραπεζίτες δηλώνουν σίγουροι ότι θα βρεθεί τρόπος και περιουσιακά στοιχεία για να εκδοθούν ομαλά.

Πρόβλημα θα δημιουργηθεί σε όσους δουλεύουν ως... traders στην αγορά, καθώς η διάταξη αποσκοπεί στην αποσυμφόρηση του καθεστώτος αδειοδότησης.

Οι τράπεζες, πάντως, τις προμήθειες τις έχουν σίγουρες. Μάζευε και ας είναι... ρώγες.


CPI: Στο διοικητικό συμβούλιο της CPI μετέχει πλέον ο κ. Παύλος Περράτης, γνωστότατο όνομα στην ελληνική κεφαλαιαγορά, με παρουσία στους χώρους του χρηματιστηρίου, των τραπεζών και των αμοιβαίων κεφαλαίων.

 

ΜΠΕΛΛΕΣ: Εντυπωσιακό πέρασμα από τα ψάρια στον χώρο της εκμετάλλευσης ακινήτων έχει κάνει ο πρώην πρόεδρος και βασικός μέτοχος του Νηρέα Αριστείδης Μπελλές.

Ενδεικτική είναι η εντυπωσιακή του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το νέο project της εταιρείας του Sunnyland, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 22 στρεμμάτων στην περιοχή της Παλαιάς Επιδαύρου.

Μεταξύ αυτών που περιλαμβάνει το project ξεχωρίζουν 30 βίλες 130-200 τ.μ. με αποκλειστικές πισίνες, βεράντες και κήπους, όπως επίσης reception, καφέ και δύο τελεφερίκ!

 
ΜΕΤRΟ: Μια νέα ψηφιακή επένδυση ετοιμάζεται να λανσάρει ο όμιλος METRO, επεκτείνοντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες της υφιστάμενης πλατφόρμας εσωτερικής επικοινωνίας που διαθέτει. Με πάνω από 11.000 εργαζόμενους, ο όμιλος έχει κάθε λόγο να επενδύει στους ανθρώπους του.

Οι πληροφορίες θέλουν την πλατφόρμα e-learning που ήδη προσφέρει στους εργαζόμενους δυνατότητες ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να επεκτείνεται και με ειδικό μενού υπηρεσιών γύρω από την ευεξία (well being). Θα προσφέρει πληροφόρηση και συμβουλές για θέματα υγείας και ευεξίας.

Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο του ψηφιακού μετασχηματισμού, υπενθυμίζεται ότι η ΜΕΤΡΟ αναπτύσσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών B2B. Θα ενεργοποιηθεί εντός του 2021 και θα αφορά μόνον τους επαγγελματίες πελάτες. Δεν θα συνδέεται δηλαδή με το e-shop της αλυσίδας My market του ομίλου, ο οποίος σημειωτέον τα δύο τελευταία χρόνια 2019-2020 έχει επενδύσει στο cash & carry συνολικά 11 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v