Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 28 2021

Σχέδιο για Italian statistics στην πανδημία - Εφιάλτης για το εμπόριο το νέο click inside - Ενισχυμένα τα... μπάνια της Βουλής

Σχέδιο για Italian statistics στην πανδημία - Εφιάλτης για το εμπόριο το νέο click inside - Ενισχυμένα τα... μπάνια της Βουλής

AΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ: Aν το click away ήταν μια φορά μη εφαρμόσιμο/επιθυμητό στο λιανεμπόριο, όπως αποδείχθηκε στο lockdown, το… click inside μόνο για εμβολιασμένους είναι δέκα φορές χειρότερο.

Αυτό έλεγε επιχειρηματικός παράγοντας από τον χώρο της ένδυσης, ευχόμενος να μη γίνουν πράξη σενάρια που θέλουν την απαγόρευση εισόδου μη εμβολιασμένων σε καταστήματα λιανεμπορίου.

Σημείωνε δε ότι είναι πρώιμη η συζήτηση και ότι θα ήθελε να πιστεύει πως αφέθηκε να εννοηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για να παρακινηθούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Ποιος άλλωστε θέλει ξαφνικά να χάσει τους μισούς δυνητικούς του πελάτες;

 

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Ζυμώσεις για την αλλαγή των κριτηρίων αναφοράς βάσει των οποίων κατατάσσονται οι χώρες στις τέσσερις γνωστές πλέον χρωματικές κατηγορίες (πράσινο, πορτοκαλί, κόκκινο, βαθύ κόκκινο) πραγματοποιούνται σε διπλωματικό επίπεδο στις Βρυξέλλες.

Τα σημερινά κριτήρια σχετίζονται με τον αριθμό των κρουσμάτων και το ποσοστό θετικότητας των τεστ. Στόχος είναι να υιοθετηθεί η κατηγοριοποίηση των χωρών με βάση άλλα δεδομένα, όπως ο αριθμός των θανάτων, ο αριθμός των νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και η μέση ηλικία των κρουσμάτων.

Υπέρμαχοι αυτής της αλλαγής είναι κυρίως οι χώρες του Νότου, που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι να είναι από τους πρώτους που έχουν θέσει το ζήτημα στο τραπέζι των συζητήσεων.

Και όπως ακούμε, η Αθήνα είναι υπέρμαχος.

 

ΑΔΕΙΕΣ: Για έναν ολόκληρο μήνα θα διακόψει η Βουλή τις εργασίες «λόγω θέρους» -για πρώτη φορά, όπως επιμένουν οι παλιές κοινοβουλευτικές καραβάνες.

Τα ρολά κατεβαίνουν την Παρασκευή και ανεβαίνουν πάλι στις 30 Αυγούστου, παρότι το «έθιμο» ήθελε τη θερινή ραστώνη να διαρκεί περίπου ένα 20ήμερο, μοιρασμένο λίγο πριν και λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Αθόρυβα, άλλωστε, αδειάζουν και τα κομματικά/κυβερνητικά γραφεία… με πρώτο το Μαξίμου. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος απουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα, για να παραδώσει, τώρα, σκυτάλη στην κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει πει, ως γνωστόν, ότι όλα τα κυβερνητικά στελέχη θα πάρουν δεκαήμερη άδεια, ωστόσο άπαντες ετοιμάζονται για 15νθήμερη απόδραση, κολλώντας το «νεκρό» τετραήμερο της Παναγίας -ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, θα φύγει στις 6 του μήνα για δύο εβδομάδες.

Τις ίδιες ημερομηνίες, πάνω-κάτω, θα αδειάσουν και τα γραφεία όλων των πολιτικών αρχηγών, ενώ ακόμα και ο Αλ. Τσίπρας δεν σχεδιάζει καμία περιοδεία μετά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συμβεί κάτι έκτακτο, που θα υποχρεώσει το πολιτικό προσωπικό είτε να επιστρέψει ατάκτως είτε να παρεμβαίνει από παραλίες και χωριά.

Κάτι το κυνήγι του εμβολιασμού και τα αυξανόμενα κρούσματα της «Δέλτα», κάτι η «δεκαήμερη δίνη καύσωνα» που θα ενσκήψει, δεν επιτρέπουν χαλάρωση και «κλειστά τηλέφωνα»…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v