Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 5 2021

Η… ντρίπλα που πρέπει να πετύχει το CVC-Ηρθε για ψώνια στην Ελλάδα ο Ινδός-Προχωρά το project Elivi Skiathos

Η… ντρίπλα που πρέπει να πετύχει το CVC-Ηρθε για ψώνια στην Ελλάδα ο Ινδός-Προχωρά το project Elivi Skiathos

TAIZOON KHORAKIWALA. Στην Ελλάδα βρίσκεται από τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με πληροφορίες ο Ινδός επιχειρηματίας, επικεφαλής του SwitzGroup, που πρόσφατα εξαγόρασε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της αλυσίδας Κουλουράδες.

Δεν φαίνεται να ήρθε για διακοπές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κυοφορείται νέα επενδυτική κίνηση. Ο Taizoon κάνει επαφές με τα στελέχη της ομάδας στην Ελλάδα, με σκοπό να ενημερωθεί για τις επενδύσεις του στην τοπική αγορά (Olympic Foods, CSM Hellas, Κρητών Αρτος κ.ά.) και αξιολογεί τυχόν περαιτέρω επέκταση.

Δεδομένης της επενδυτικής κινητικότητας στον κλάδο των τροφίμων φέρεται να διερευνά νέες ευκαιρίες εξαγορών.

Ας σημειωθεί ότι ο αρχικός του στόχος ήταν να επενδύσει περί τα 100 εκατ. ευρώ στη χώρα και τώρα βρίσκεται σχεδόν στα μισά…

 

CVC. Ένα είναι το σίγουρο: ότι το γνωστό για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα fund θέλει να παίξει… μπάλα. Ετσι, διαβάζουμε στα διεθνή μέσα συμφώνησε με την ισπανική λίγκα σε ένα deal συνολικής αξίας 2,7 δισ. ευρώ.

Το project ονομάζεται «La Liga Impulso» και προβλέπει τη δημιουργία μιας εταιρείας, στην οποία θα έχει μειοψηφική συμμετοχή, που θα διαχειρίζεται τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες κ.τλ. αλλά δεν θα έχει αρμοδιότητα σε ρυθμιστικά θέματα που αφορούν τη La Liga.

Από τα χρήματα τα 2,5 δισ. ευρώ θα πάνε κατευθείαν στις ποδοσφαιρικές ομάδες σε περίοδο τριετίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Συνολικά 14 κλαμπ στα οποία δεν περιλαμβάνονται Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαρδίτης το έχουν αποδεχτεί και μια ψηφοφορία στο σύνολο των 42 εβδομάδων αναμένεται ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο το σχέδιο για να προχωρήσει θα πρέπει να πετύχει μια «ντρίπλα» επί της Ρεάλ Μαδρίτης, που αντιστέκεται γιατί έμεινε έξω από τις διαπραγματεύσεις.

Γιατί μπορεί να μην απαιτείται ομοφωνία, αλλά το ειδικό βάρος της ομάδας είναι μεγάλο…

 

NEO PROJECT. Τρία χρόνια μετά τη ριζική ανακαίνιση και την επαναλειτουργία του ιστορικού «Ξενία» της Σκιάθου, το οποίο πλέον φέρει την επωνυμία Elivi Skiathos, η οικογένεια Ναθαναηλίδη με όχημα την Elivi Hotels Α.Ε. προχωρά στην υλοποίηση του δεύτερου project της, ύψους 64,5 εκατ. ευρώ. Αυτή την περίοδο, μάλιστα, η οικογένεια αναμένεται να λάβει το «πράσινο φως» από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων για ένταξη του project στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης, το γνωστό fast track.

Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα έχει συνολική δυναμικότητα 267 δωματίων και 534 κλινών και θα αναπτυχθεί σε έκταση 129 στρεμμάτων, δίπλα από το υφιστάμενο συγκρότημα Elivi Skiathos στην παραλία Κουκουναριές.

Το απαιτούμενο κεφάλαιο για την υλοποίηση της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια κατά 60%, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί από τραπεζικό δανεισμό.

Η μέτοχος εταιρεία της Elivi Hotels A.E., ΤΕΝΑ ΑΤΕΒΕ της οικογένειας Ναθαηλίδη, προτίθεται να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό σχέδιο με μελλοντικές αυξήσεις κεφαλαίου στις οποίες θα συμμετάσχει.
Στόχος να είναι όλα έτοιμα εντός τετραετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v