Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 5 2021

Η κλιματική αλλαγή, το ράλι στις τιμές ενέργειας και το πολιτικό δίλημμα

Η κλιματική αλλαγή, το ράλι στις τιμές ενέργειας και το πολιτικό δίλημμα

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια σε αυξήσεις στις χονδρικές τιμές ρεύματος, όπως έγραψε το Euro2day.gr, όμως οι αυξήσεις στο ενεργειακό κόστος σε όλη την Ευρώπη δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες. Σε κάποιες χώρες μάλιστα καταγράφονται ρεκόρ στο κόστος ηλεκτρικού αλλά και φυσικού αερίου, πυροδοτώντας τον πληθωρισμό και επιβαρύνοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Το τοπίο που διαμορφώνεται συνιστά πολιτικό πονοκέφαλο για τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο 100 ημέρες πριν συγκεντρωθούν στην Σκοτία για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα στο δρόμο για μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ο φόβος είναι ότι οι αυξημένοι λογαριασμοί ενέργειας θα αυξήσουν την αντίδραση όσων δεν θέλουν να πληρώσουν το κόστος της ενεργειακής μετάβασης.

Και ενώ η Ευρώπη έχει καταθέσει προτάσεις με τους πλέον φιλόδοξους στόχους, να μειώσει τις εκπομπές ρύπων κατά 55% έως το 2030 από τα επίπεδα του 1990, κάποιες χώρες άρχισαν το… ροκάνισμα.

Το ζήτημα βέβαια είναι ποιο θα είναι το πραγματικό κόστος από τις καθυστερήσεις. Και εδώ στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα το βλέπουμε σε όλο του το μεγαλείο!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v