Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 6 2021

Ντεσού και εκπλήξεις στα οικονομικά της Folli Follie-Πεντάστερη καραντίνα στη Μύκονο

Ντεσού και εκπλήξεις στα οικονομικά της Folli Follie-Πεντάστερη καραντίνα στη Μύκονο

FOLLI FOLLIE. Ούτε μία ούτε δύο αλλά 26 θυγατρικές παραλείπονται από τις οικονομικές καταστάσεις 2019 της Folli Follie. Γι’ αυτές δεν κατέστη δυνατή η συλλογή και επεξεργασία των απαραίτητων στοιχείων. Εν τω μεταξύ, όμως, η εταιρεία μέσα στο 2019 χορήγησε δάνεια 12,9 εκατ. ευρώ προς θυγατρικές εταιρείες του ομίλου, μεταξύ των οποίων και η Links (London) Limited, εκ των θυγατρικών που δεν ενοποιήθηκαν. Επιπλέον δάνεια 0,9 εκατ. ευρώ χορηγήθηκαν το 2020 και το 2021, για τα οποία οι ελεγκτές της PwC δεν κατέστη δυνατό να λάβουν τα απαιτούμενα ελεγκτικά τεκμήρια.

Hμιτελής έμεινε εν τω μεταξύ ο διαχειριστικός έλεγχος που ζήτησε από την εταιρεία με δικαστικό αίτημα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το 2018. Το σχετικό έργο έχει αναλάβει από το 2019 η PwC, σύμφωνα με την οποία ο εν λόγω διαχειριστικός έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό του και τα όποια ευρήματά του δεν έχουν απεικονιστεί στα λογιστικά αρχεία της εταιρείας και των θυγατρικών της μέχρι την ημερομηνία της έκθεσης ελέγχου, δηλαδή 2.8.2021.

 

FOLLI FOLLIE II. Στις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις περιλαμβάνονται αγωγές επενδυτών που ζητούν την επιδίκαση αποζημιώσεων (για την υλική ζημία και την ηθική βλάβη που φέρονται να έχουν υποστεί) συνολικού ποσού 11,6 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η διαιτησία με τη Dufry ως γνωστόν έληξε άδοξα για την FF Group που έχασε την πρόσβαση σε ένα περιουσιακό στοιχείο 53 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, μάλιστα, επιβαρύνθηκε και τα δικαστικά έξοδα, 3 εκατ. ευρώ πλέον 280 χιλ. ευρώ. Πρόκειται για ποσό που υπερβαίνει το μέρισμα που πρόλαβε να εισπράξει μέσα στο 2019 από τις συγκεκριμένες μετοχές, ύψους 2,85 εκατ. ευρώ.

 

FOLLI FOLLIE III. Εκκρεμεί η κατάθεση της τροποποίησης που ζήτησε το Πτωχευτικό Δικαστήριο στις 3 Ιουνίου 2021. Με την έκδοση της προδικαστικής απόφασης επί της αίτησης εξυγίανσης της εταιρείας, κρίθηκε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την επικύρωση της Συμφωνίας Εξυγίανσης. Εντούτοις, το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση απόφασης ζητώντας από την εταιρεία να διαγράψει το σημείο που αφορά την άρση δεσμεύσεων επί των περιουσιακών στοιχείων της καθώς αυτό άπτεται της δικαιοδοτικής κρίσης αρμοδίων ποινικών αρχών και οργάνων.

Η σχετική τροποποίηση αναμένεται να κατατεθεί σύντομα, σύμφωνα με την εταιρεία.

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ. Αφού είδαν και αποείδαν στην κυβέρνηση ότι δεν υπήρξε καμία συμμετοχή στις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απηύθυνε το υπουργείου Τουρισμού σχετικά με την προσφορά τουριστικών καταλυμάτων προς μίσθωση για την αντιμετώπιση ενδεχομένων κρουσμάτων στη Μύκονο, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία πιο δραστική λύση. Την επίταξη. Και, μάλιστα, δεν έκαναν διακρίσεις.

Τουναντίον!

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αποφάσισαν να επιτάξουν 34 δωμάτια σε πέντε 5άστερα τουριστικά καταλύματα στο νησί των ανέμων.

Τα συγκεκριμένα δωμάτια αναγκαστικά, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική απόφαση, θα διατίθενται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για τη φιλοξενία όσων τουριστών νοσούν από κορωνοϊό. Μάλιστα, το ποσό της αποζημίωσης των εν λόγω τουριστικών καταλυμάτων διαμορφώνεται στα 60 ευρώ/ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης και του ΦΠΑ, ανά δωμάτιο, όταν γίνεται χρήση τους, και 15 ευρώ/ημέρα συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, όταν τα δωμάτια είναι κενά. Ποσό μάλλον διόλου ελκυστικό…

Απ’ ό,τι φαίνεται η επίταξη αστέρια δεν κοιτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v