Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 12 2021

Ολο και πιο πίσω οι διαγωνισμοί για τα απορρίμματα-Ο Κακός Λύκος στο franchise και το νέο χτύπημα στο Catering

Ολο και πιο πίσω οι διαγωνισμοί για τα απορρίμματα-Ο Κακός Λύκος στο franchise και το νέο χτύπημα στο Catering

CATERING. Δεν έφταναν οι σαρρωτικές απώλειες που προκάλεσε η πανδημία, άνω του 80% ήρθαν και οι πυρκαγιές στην Βόρεια Αττική για να δώσουν ένα ακόμα χτύπημα στον κλάδο του catering και των δεξιώσεων.
Στη Βαρυμπόμπη κάηκαν κτήματα, ορισμένα ολοσχερώς και άλλα σε κάποιο βαθμό, όπως λένε στη στήλη επαγγελματίες του κλάδου.

Δεν είναι μόνο οι μεγάλες ζημιές στα κτήματα, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να αποκατασταθούν σε σχετικά σύντομο χρόνο. Είναι κυρίως η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος τριγύρω που απωθεί τους επισκέπτες.

Ποιος θα κάνει γάμο σε «κρανίου τόπο» αναρωτιούνται επαγγελματίες, που περιμένουν την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης για να αναδιοργανώσουν τις επιχειρήσεις τους.

 

BIG BAD WOLF. Ο «Μεγάλος Κακός Λύκος», σχεδιάζει τα επόμενα βήματα ανάπτυξης μέσω franchise. Ως ψητοπωλείο με προτάσεις γύρω από το σουβλάκι και τα burger, άνοιξε το πρώτο κατάστημα το 2013 στα Μελίσσια και πλέον έχει δημιουργήσει δίκτυο 10 σημείων έχοντας παράλληλα εξελίξει το μενού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία του Ιωάννη Τζανακάκη έχει σχεδιάσει ένα σύστημα με διαφορετικά μοντέλα franchise ώστε να καλύψει ανάγκες δυνητικών υποψήφιων franchisees, έχοντας βλέψεις και για το εξωτερικό. Το επιτελείο του The Big Bad Wolf Souvlaki & Burger Bar προβάλλει μεταξύ άλλων έναντι του ανταγωνισμού και τις διαδικασίες στο σκέλος των παραγγελιών.

Ηταν η πρώτη εταιρεία στο χώρο των ψητοπωλείων που εισήγαγε ειδοποίηση προς τους πελάτες της για την εξέλιξη της παραγγελίας τους.

 

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ. Εγκρίθηκαν στα μέσα Ιουνίου οι περιβαλλοντικοί όροι για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής από το ΥΠΕΝ, δίνοντας έτσι παράταση στο μοναδικό χώρο απόθεσης απορριμμάτων στην Αττική. Βήμα απαραίτητο καθώς οι διαγωνισμοί για τις πολυσυζητημένες νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων σε Γραμματικό (δημόσιο έργο) και σε Φυλή και Σχιστό (μέσω ΣΔΙΤ) πάνε πίσω…

Με διαδοχικές αποφάσεις της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ, (περιφερειακού συνδέσμου διαχείρισης απορριμμάτων), οι ημερομηνίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεσης προσφορών μεταφέρθηκαν για το φθινόπωρο. Για τη μονάδα στο Γραμματικό, συνολικής δαπάνης γύρω στα 100 εκατ. ευρώ ως ημερομηνία κατάθεσης προσφορών ορίστηκε η 20η Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι προηγουμένως είχαν κατατεθεί τρεις προσφυγές κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού (Archirodon, ΗΛΕΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή).

Για τις 22 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος στους δύο διαγωνισμούς που προωθούνται με ΣΔΙΤ και ανταγωνιστικό διάλογο και αφορούν τις μονάδες σε Σχιστό και Φυλή. Αρχικά, οι ενδιαφερόμενοι καλούνταν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στις 26 Ιουλίου, ημερομηνία που φυσικά ξεπεράστηκε.

Δεδομένου ότι οι διαγωνισμοί ακόμη κι αν εκκινήσουν στις παραπάνω ημερομηνίες απαιτούν χρόνο (ή και χρόνια…) έως ότου καταλήξουν, πέραν του χρόνου κατασκευής των μονάδων, μοιάζει μάλλον φιλόδοξο το σχέδιο για μείωση του ποσοστού των απορριμάτων που οδεύουν προς ταφή από το 80% στο 10%.

Οσοι πάντως θέλουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο λένε ότι... έχουμε χρόνο μέχρι το 2030 για την επίτευξη των στόχων του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v